• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tako smo 2017. IZGUBILI Lazića"

Autor mondo.rs

Marko Gudurić izbjegao je povredu u posljednjoj četvrtini meča protiv Filipina, ali Aleksandar Đorđević je ponovo upozorio ljude iz FIBA da moraju oštrije da se bore protiv nesportskog ponašanja.

Pol Džon Dalistan dobio je nesportsku ličnu zbog faula nad Markom Gudurićem pri vođstvu Srbije od 101:51, a cijela situacija je pored aut linije izazvala žustru reakciju Aleksandra Đorđevića. 

Selektor Srbije rekao je novinarima da stručni štab posvećuje posebnu pažnju tom aspektu pripreme, kako bi mogućnost incidenata ili povreda igrača bila svedena na najmanju mjeru.

"Pred susret sa Angolom smo prepoznali prljavu igru košarkaša sa brojem devet (Leonel Paulo - prim. aut), za kog sam vidio da je danas udario glavom jednog italijanskog igrača (Đentilea). Mi smo ekipu upozoravali baš na to i pokazali im par snimaka. Isto tako ne bih volio da izgubimo igrača iz rotacije zbog klizećeg starta u drugoj utakmici šampionata", poručio je Đorđević.

"Za mene postoji jaka, fizička, muška igra u granicama fer-pleja, ali prljavština ne. I zato sam odreagovao".

On je "premotao film" dvije godine unazad, na Eurobasket u Istanbulu, kada su već desetkovani "orlovi" u prvom kolu praktično izgubili Branka Lazića.

Borbeni bek pokušavao je da se vrati u stroj, zaključno sa utakmicom osmine finala, ali nije išlo. Na terenu je provodio tek po nekoliko minuta, da bi u posljednja tri meča na prvenstvu bio potpuno van kombinacije.

Srbija - Filipini Mundobasket 2019
Izvor: YouTube

"Taj detalj će mi ostati u sjećanju dugo, dugo. U meču protiv Letonije desio se krajnje nekorektan start njihovog igrača (Janisa) Time, koji je udario Lazića dok je bio na zemlji. Vidi se na snimku kako ja tražim isključenje, a dobio je samo namjernu ličnu", emotivno je pričao selektor Srbije.

"Vidjeli ste kako je Bogdanović iscrpljen došao do finala, izlazio iz igre i masirao se ledom, jer tokom šampionata nije imao minute odmora koje je trebalo da mu da igrač kao što je Lazić. Konsekvenca za Letoniju je bila nula, jer je Tima sutradan igrao protiv Belgije i dao 25 poena. A za mene je to bio potez koji je trebalo da se kazni sa dvije utakmice neigranja. Tako se ne kontroliše jedno takmičenje i to sam rekao jednom funkcioneru FIBA".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC