• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaboravimo 'hajlajtse'', ide rovovska borba!"

Autor mondo.rs

Selektor Srbije upozorio je da utakmicom protiv Italije počinje faza takmičenja u kojoj je "svaka lopta bitna i svaka greška krucijalna".

 Aleksandar-Djordjevic-najava-meca-Srbija-Italija-za-prvo-mjesto-u-grupi-Mundobasket-2019 Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaši lijepo su se istrčali i zabavili sebe i publiku u pobjedama nad Angolom i Filipinima, ukupnom razlikom od čak 105 poena.

Što se tiče ovog prvenstva, toliko o tome. Jer, u srijedu od 13.30 po srednjeevropskom vremenu počinje utakmica protiv Italije, za prvo mjesto u grupi i "dva boda" koja se prenose u drugu grupnu fazu, gde su rivali Španija i pobjednik utakmice Portoriko - Tunis.

"Završnica utakmice na turniru u Šenjangu, kada se igralo 'poen za poen', pokazala nam je da je Italija jako spremna ekipa. Nije prošlo mnogo vremena od Berlina 2015, kada su oni na Evropskom prvenstvu fantastično igrali. Pobijedili su jednu Španiju, sjajnom napadačkom partijom Đentilea, Belinelija i Galinarija. Igrao je tada i Barnjani, Datome, Haket... Svi oni su sada stariji i iskusniji i imaju veliki kvalitet. Tvrd su orah, uvijek su bili, među nama je uvijek postojao izuzetan rivalitet i međusobni respekt. Neka bolji pobijedi, a mi ćemo dati sve od sebe da to budemo mi", rekao je Aleksandar Đorđević tokom uobičajenog razgovora sa srpskim novinarima, nakon zvanične pres konferencije.

 Ozbiljniji protivnici traže i promjenu prioriteta u postavci igre i pristupu utakmici.

"Igrači obično ulaze u veliko takmičenje tražeći napadačku i šutersku formu, više su okupirani tim dijelom igre. Ali, mi znamo šta nam je donosilo rezultat sve vrijeme i da po pobjedu moramo da krenemo iz odbrane. Da zaboravimo 'hajlajtse' jer od srijede opet ulazimo u rovovsku borbu, gdje je svaka lopta bitna, svaka greška krucijalna, gdje su važni svaki skok, svaka dodirnuta lopta... Male stvari koje čine pobjedu velikom."

Protiv Filipina su "orlovi" sa 37 asistencija postavili novi rekord svjetskih prvenstava.

Mada je konstatovao da je to "lijep detalj", Đorđević je dodao i da se do takvih brojki obično dolazi u utakmicama protiv nedoraslih rivala.

"To je ipak dobar znak, da igramo zajedno i da želimo da pokažemo taj, po mom mišljenju najvažniji dio košarkaške igre - da lopta ide iz ruke u ruku, da ima puno dodavanja jer onda je to jako teško predvidjeti i skautirati. Stvarno imamo dobar napadački talenat na raznim pozicijama, ne samo na jednoj ili dvije."

Za Nemanju Bjelicu, čijim oporavkom od povrede je konačno kompletiran tim, rekao je da nije imao nikakvih problema ni na utakmici, ni dan ranije na treningu.

"Odradili smo fantastičan posao (u sanaciji njegove povrede - prim.aut). Bila mu je potrebna ovakva utakmica da se vrati u ritam, budući da je dobro radio ovog ljeta i proveo sa nama više vremena od ostalih NBA igrača. Sada treba samo da ubere plodove tog rada", izjavio je Đorđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC