• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ima pritiska, ali znamo gdje treba da gađamo!

Autor mondo.rs

Selektor Srbije kaže da je utakmica sa "azurima" na Mundobasketu najvažnija za ekipu i da veoma dobro znaju šta ih čeka

 Aleksandar-Djordjevic-izjava-pred-mec-Mundobasket-2019-Srbija-Italija Izvor: MN PRESS

Srbija je u prva dva kola na Svjetskom prvenstvu potvrdila da je u Kinu došla sa najvećim ambicijama, pošto je Angoli i Filipinama očitala košarkašku lekciju.

Poslije odličnog zagrijavanja protiv objektivno slabijih selekcija, slijedi prvi ozbiljniji ispit. "Orlove" u srijedu, od 13.30 časova u posljednjem kolu grupe D očekuje tim Italije, koji je do sada ostvario stopostotan učinak - 2:0.

Duel u Fošanu u srijedu odlučivaće o pobjedniku grupe D.

"Odradili smo trening oporavka po planu, sa dosta šuta i nekih naših stvari. Spremamo se za Italiju, najvažniju utakmicu u ovom trenutku, najvažniju u našim karijerama. Sve je jasno. Značiće nam mnogo što smo već igrali dva puta protiv njih. Pobijedili smo u oba navrata, ali nijednom ni mi, ni oni nismo bili kompletni. Siguran sam da nas čeka dobra utakmica", naveo je selektor Srbije Saša Đorđević, čija je ekipa pobijedila "azure" na Akropolis kupu i na turniru u Šenjangu.

Đorđević odlično zna odakle vreba najveća opasnost.

"Mislim da znamo gdje treba da ih gađamo. Imamo našu igru, treba da uložimo određenu snagu. Znamo da su izvanredni šuteri, da su u dobroj formi, otvorili su prvenstvo sjajnom šuterskom serijom. Belineli, Datome, Galinari, Heket, Dela Vale… Svi oni mogu da dodaju kvalitet šutu. Đentile će nas napasti na niskom postu. Dosta su atletski snažni, ne i toliko visoki. Tražiće udvajanjima rješenja na našim centrima… Znamo šta nas čeka", poručio je Đorđević iz Fošana.

On je rekao da ekipa osjeća pritisak pred najozbiljniji meč koji im slijedi, ali da je to i očekivano.

"Pohvalio sam igrače poslije utakmice za ozbiljnost kojom smo pristupili Filipinima, kao i dva dana prije toga. Pritisak je prisutan, to je nešto sa čim svakodnevno živimo. Bilo bi loše da nema tog pritiska jer onda znači da ne igramo za nešto što nam je jako značajno", istakao je selektor Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC