• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale hvalio Lučića, Raduljicu i Bogdana, ALI...

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" još jednom je naznačio koliko reprezentaciji i njegovom sistemu znači Miroslav Raduljica - koji tačno ZNA šta je potrebno Srbiji kada dođe do panike.

 Mundobasket Saša Đorđević hvalio Lučića, Raduljicu i Bogdana Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Mundobasketa uz tri ubjedljive pobjede, ali daleko od toga da se nismo oznojali protiv Italijana.

"Azuri" su imali dobar ritam u napadu, šutirali su odlično, pa su nam u toku treće dionice disali za vratom. Ipak, Srbija je izdržala taj njihov nalet i došla je, rezultatski gledano, relativno lake pobjede (92:77), čime je ostvaren prvi zacrtani cilj - perfekcija u grupnoj fazi.



Kao što je ranije selektor Đorđević rekao - nije bilo tajni među ekipama, ovo je treći put da se sastaju u posljednjih 20 dana i teže je nego što se misli dobiti tri zaredom.

"Nije lako pobijediti 3:0 ni kada ste mnogo bolji, a mi nismo mnogo bolji od njih. Vidjelo se da imaju vatru, ponos i individualni kvalitet, sjajno šutiraju, a imali su u prvom poluvremenu značajne pogotke kada su dobro šutirali za tri poena. Nama je trebalo malo vremena da dođemo do daha u napadu, ali smo dobro igrali odbranu", kazao je Đorđević prije nego što je uputio prve pohvale.

"To je prije svih Lučić, na kraju je naš kapiten Raduljica doneo smirenost u napadu i znao je šta treba da uradimo. To je logično, dugo je s nama, preuzeo je odgovornost".

Ipak, neke stvari mu se nisu dopale...

Nije to direktno rekao, ali je jasno da je prije svega mislio na reakciju Nikole Jokića u završnici utakmice kada se "pokačio" sa Danijelom Haketom, gde su obojica dobila po nesportsku grešku, a srećom najbolji srpski igrač nije isključen.

"Nisam srećan zbog izgubljenih lopti i nekih duela, to nije kako želimo da reagujemo u tim situacijima. Hoću da reagujemo košarkaški, važno je da naši mladi igrači to shvate!", naglasio je "Sale Nacionale" prije nego što je potom pohvalio Bogdana Bogdanovića...

...i potom istakao i nešto što mu se nije dopalo kod njega - minutaža.

"Igrao je sjajno. Dobar je bio i defanzivno, prihvatio je izazov protiv odličnih igrača iz Italije, ali nisam srećan zato što je igrao mnogo, više nego što je trebalo, ali je čvrst momak i biće spreman. Možda je imao par šuteva koji nisu bili dobri, ali svi ostali... Pokazao je zašto je tu gde je i zašto nosi prezime Bogdanović", zaključio je selektor Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC