• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri:SAD u teškoj situaciji, Srbija najbolja

Autor mondo.rs

Pobjedu "orlova" nad Italijom na Svjetskom kupu u Kini, trener Partizana je prokomentarisao samo jednom rječju...

 Andrea Trinkijeri - Amerikanci u teškoj situaciji, Srbija najbolja na prvenstvu Izvor: MN PRESS

Utakmica Srbije i Italije za prvo mjesto u grupi D i bodovnu prednost u drugoj fazi Mundobasketa, završena je rezultatski ubjedljivom i manje ili više sigurnom pobjedom izabranika Aleksandra Đorđevića od 92:77.

"Očekivano", najkraće moguće se na meč u Fošanu osvrnuo Andrea Trinkijeri, koji je sa novinarima razgovarao na Partizanovim terenima na Kalemegdanu, tokom večeri posvećene potpisivanju sponzorskog ugovora sa kompanijom "Mozzart".

Prva faza Svjetskog kupa završava se u četvrtak. Po pitanju plasmana među 16 najboljih ostale su samo dvije dileme: Grčka ili Novi Zeland, odnosno Turska ili Češka. Neki zaključci ipak mogu da se izvuku već sada.

"Najvažnija stvar je da su Amerikanci u teškoj situaciji. Četvrta ili peta garnitura najboljih NBA igrača više nije dovoljna. Ako prežive drugu fazu, biće najopasniji u borbi za titulu, jer trenutno igraju loše, ali su pobijedili Tursku, koju nije trebalo da pobijede. Kada preživiš takve utakmice, postaješ opasan", ocijenio je italijanski stručnjak.

O reprezentaciji Srbije govori u superlativima.

"Srbija je najbolja ekipa na prvenstvu - po kvalitetu, po dubini 'rostera', po visokim igračima. Fale Teo i Gagi, to se do sada nije osjetilo, ali bi u jednoj od teških utakmica koje slijede, moglo da bude problem. Međutim, šest ovakvih visokih igrača nema niko".

Na pitanje da li mu se dopada kako funkcioniše Nikola Jokić u tandemu sa Nikolom Milutinovim, Miroslavom Raduljicom ili Bobanom Marjanovićem, odgovorio je da su sve te postavke igre već viđene.

"Prije 25 godina se igralo i sa trojicom takvih. U košarci sve ide u krug i sve što je nekad bilo će se vratiti. Kada me neko pita šta je sljedeće u košarci, nekada je to bio 'small ball', sada mislim da je na redu 'big ball'", rekao je trener Partizana i dodao:

"Za mene igračke pozicije u klasičnom smislu, ne postoje već godinama".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC