• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević pred Argentinu: Najvažnija utakmica na SP

Autor mondo.rs

Selektor Srbije vjeruje da će četvrtfinalni meč protiv "gaučosa" donijeti slične izazove njegovom timu, kao onaj protiv Španije u nedjelju.

Iza srpske reprezentacije je još jedan naporan "transfer" iz grada u grad tokom Mundobasketa u Kini. Prošle nedelje išli su iz Fošana za Vuhan, a poraz od Španije diktirao je umjesto puta za Šangaj, povratak na jug, u Donguan.

Stigla je i tužna vijest, da je Vasiliju Miciću preminula majka, ali sjajni plejmejker odlučio je da ostane sa ekipom.

U takvim uslovima, daleko od idealnih, "orlovi" se spremaju za četvrtfinale protiv Argentine, u utorak od 13.00 po srednjeevropskom vremenu.

"Opet smo ustali u šest ujutru da bi putovali. Čudno za ovako veliko takmičenje, ali tako je kako je, odradili smo trening koji nam je bio potreban, video analizu, teretanu i oporavak", rekao je Aleksandar Đorđević.

 On je naveo da je igračima, koji su "veliki takmičari", poraz od Španije teško pao, ali da kao ekipa znaju šta treba da rade.

Ponovio je da je potrebna "mirna glava" i pozitivno raspoloženje, za protivnika koji do sada nije imao naročito teške rivale (Rusija, Nigerija, Poljska...).

"Argentina igra lepršavu košarku, sa mnogo asistencija i nesvakidašnjih poteza dva plejmejkera, Kampaca i Laprovitole. Skola je njihov amblem već dve decenije, a imaju i dobre klupske igrače poput Deka, Brusina, Vildoze... Čeka nas utakmica slična onoj protiv Španije".

Selektor Srbije u nedjelju je konstruktivno kritikovao Nikolu Jokića zbog isključenja, ali je dan kasnije, nakon pogledanog snimka, imao da kaže nešto u njegovu odbranu.

"Vidjeli smo razne situacije i sudijske odluke. Isključenju Jokića prethodila je nedosuđena lična na njemu, to se vidjelo i na terenu. Nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Španci su imali jasnu namjeru da igraju čvrsto i mi moramo da budemo spremni, jer će nas protivnici i dalje tako napadati. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu da se borimo za medalju. Ovo je zbog toga najznačajnija utakmica na šampionatu".

Pobjednik utakmice Srbija - Argentina u polufinalu će najvjerovatnije na SAD ili poraženog iz duela Francuska - Australija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC