• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eksplozivni Amerikanac želi dres Hrvatske

Autor mondo.rs

Bek Efesa pozitivno je reagovao na interesovanje selektora "vatrenih" Veljka Mršića.

 Eksplozivni Amerikanac ŽELI dres Hrvatske: Lepo bi bilo nastupiti u Tokiju Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Hrvatske učestvovaće narednog leta u kvalifikacijama za Olimpijske igre i za tu priliku bi mogla značajno da se pojača.

Šejn Larkin, saigrač Vasilija Micića u timu Efesa, velika je želja selektora "vatrenih" Veljka Mršića, a portalu "Basketball.hr" rekao je da ga ta ideja definitivno privlači.

"Definitivno bi bilo lepo nastupiti na Olimpijskim igrama, to je san svakog sportiste. Naravno da bih preferirao nastup za SAD, ali s obzirom na situaciju, otvoren sam i za ideju da nastupam za Hrvatsku. To je nešto o čemu bih morao dobro da razmislim tokom sezone. Mnogo je faktora koji moraju da se poklope i trebalo bi da čujem od odgovornih osoba šta bi se očekivalo od mene, ali ideja je svakako zanimljiva", rekao je Larkin nakon pobede Efesa nad Albom, u finalu tradicionalnog turnira u Zadru.

Nekadašnji bek Dalasa, Njujorka, Bruklina i Bostona, kao i Baskonije, prošle sezone je pomogao turskom klubu da dođe do finala Evrolige, u kome je poražen od CSKA.

U proseku je na 35 utakmica beležio 12,5 poena i 3,1 asistencija.

"Basketball.hr" podseća da je Larkinov klupski drug u Efesu Krunoslav Simon, dok je u Bruklin Netsima delio svlačionicu sa Bojanom Bogdanovićem.

Hrvatska ove godine nije prošla kvalifikacije za Mundobasket, ali bi za leto mogla da računa na "kostur" sastavljen od NBA i evroligaških igrača.

To su Bojan Bogdanović (Juta), Dario Šarić (Finiks), Ante Žižić (Klivlend), Ivica Zubac (Klipersi), Mario Hezonja (Portland), Dragan Bender (Milvoki), Luka Šamanić (San Antonio), Ante Tomić (Barselona), Kruno Simon (Efes), Leon Radošević (Bajern)...

"Vatreni" su u četvrtfinalu prethodnih Igara u Rio de Žaneiru izgubili od reprezentacije Srbije 86:83. U zavisnosti od žreba, početkom jula bi veliki sportski rivali mogli da se sretnu već na jednom od kvalifikacionih turnira.

Podsećamo da su na poziciji plejmejkera Hrvati godinama imali naturalizovanog Amerikanca Donteja Drejpera, tako da Larkin ne bi bio prvi Amerikanac u dresu sa šahovnicom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC