• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Budućnosti "puca: Jedan Amerikanac već bivši

Autor mondo.rs

"Do sada mi nije pokazao ništa, ni u pripremnom periodu, ni protiv Cibone", rekao je Subotić o Vudu.

U dvorani u kojoj je Jasmin Repeša početkom aprila dobio majstoricu polufinala ABA lige rezultatom 73:78 i odveo aktuelnog šampiona na revanš finala plej-ofa sa Crvenom zvezdom, njegov nasljednik Slobodan Subotić doživio je krajem septembra iste godine poraz od 28 razlike.

Sinoć se u "Draženovom domu" takođe igralo polufinale, ali ABA superkupa, u kom su snage odmjerili stari "jadranski" rivali od kojih je jedan sačuvao ime i grad, a promijenio trenera, dok je drugi sačuvao trenera, ali promijenio ime, grad, čak i državu.

Kako je ko radio u međuvremenu može lako da se prepozna u tih 33 razlike i koje je Slaven Rimac napravio u mečevima protiv Budućnosti 2018/19 i 2019/20.

...
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

I ova druga selekcija plavo-bijelih povjerena doskorašnjem selektoru Libana, Subotiću, a okupljena u Podgorici neposredno prije Izborne skupštine kluba na kojoj je ponovo imenovani predsjednik Dragan Bokan najavio zaokrete u kadrovskoj politici i skoro okretanje sopstvenom pogonu, u velikoj mjeri zavisi od igre američkih internacionalaca.

Njih je ove sezone u "Morači" ukupno četvorica, računajući i Skota Bamforta koji nastupa pod zastavom takozvane Republike Kosovo.

Upravo se Bamfort, 30-godišnji bek šuter koji je četiri godine nastupao u ACB ligi prije dolaska u Dinamo Sasari prije dvije sezone, u društvu dvije godine mlađeg kolege na spoljnim pozicijama, Džastina Kobsa, našao na meti Subotićevih kritika poslije utakmice u kojoj je Rimčev renovirani sastav prednost od dva poena sa starta treće četvrtine pretvorio u 17 pred posljednju.

Ispostavilo se do kraja "press" konferencije da je za Bamforta i dojučerašnjeg košarkaša Cedevite, Kobsa, dobro što ih je trener uopšte pominjao, jer onaj kog nije - izgleda da može u potragu za novim klubom.

"Ovo je drugi put da ovako gubimo utakmicu u pripremnom periodu, gdje igramo dvije utakmice u dva dana. Očigledno je da mi nemamo taj roster, tu širinu da možemo da odigramo takav ritam. Ne daj Bože da smo igrali još jednu utakmicu, da smo dobili, ne znam kako bismo igrali u Malagi. To je, stvarno, evidentno, bez igrača koji mogu da ti pomognu", rekao je 63-godišnji Novljanin nakon utakmice u Zagrebu.

Cedevita Olimpija, u čijim redovima je odličnu partiju odigrao Marko Simonović, već je u pripremi takmičarske sezone savladala "đetiće" u finalu Memorijala "Mirza Delibašić", s tim da je u borbi za današnje finale sa Partizanom bila još ubjedljivija i konkretnija. "Primili smo 28 poena u trećoj, u posljednjoj još 25. Izdržali smo prve dvije četvrtine, bili smo na četiri razlike, ali tu se sve zaustavilo", rekao je strateg Podgoričana.

Subotić je istakao da "Cedevita ima deset igrača, od kojih je pet imalo dvocifren poenterski učinak".

"Mi nemamo tu širinu, čekamo igrača na poziciji tri i četiri i Nikolu Ivanovića, gdje, možda, možemo nešto više da napravimo, da produžimo roster. Ali, pokazalo se da naša dva glavna aduta, Kobs i Bamford ne mogu u dva dana da odigraju tako jake utakmice, mislim da je tu ključ. Cedevita Olimpija je na njima izmijenila par igrača, nisu im dozvolili da dišu, to je normalno, ja bih tako isto postupio. Ponavljam, u ovom trenutku nemamo tu širinu, nadam se da će sa dva igrača to biti dosta bolje", dodao je Subotić.

Na pitanje o tome zašto u igru nije ulazio jedan od "amera", 29-godišnji bek Skot Vud i projektovana zamjena za Bamforda na poziciji "dva", Subotić je odgovorio:

"Do sada mi nije pokazao ništa, ni u pripremnom periodu, ni protiv Cibone. On je pod upitom, i tražimo zamjenu za njega. Tražimo igrača koji može da igra na pozicijma 'tri' i 'četiri', koji može pokriti dvije pozicije."

Krilni centar Martin Hasan (23, 201) jedini je Amerikanac kog Subotić nije pominjao.

Plavo-bijeli u srijedu gostuju Unikahi u Malagi na startu Evrokupa, pa u nedjelju na premijeri u "Morači" dočekuju Zadar u 1. kolu ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC