• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan UBJEDLJIVO do ABA Superkupa!

Autor mondo.ba

Crno-bijeli poslije Mege i Primorske pobijedili dvocifrenom razlikom i Cedevita Olimpiju u finalnoj utakmici.

Tri meča, tri sigurne pobjede!

Košarkaši Partizana osvajači su trećeg ABA Superkupa, nakon što su prethodnih godina to uradili Crvena zvezda (kasnije osvojila i ABA ligu) i zagrebačka Cedevita.

U finalu, pred malobrojnom publikom u dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu, crno-bijeli su nadigrali ljubljansku Cedevita Olimpiju i slavili rezultatom 99:77 (20:20, 35:24, 29:29, 15:4)!

Ognjen Jaramaz sa 20 poena je predvodio grupu od šest igrača sa dvocifrenim učinkom u fazi napada, a krilni centar Rašon Tomas sasvim zasluženo je dobio MVP trofej, pošto je sve tri utakmice na turniru odigrao na visokom nivou.

Uskoro opširnije...

Crno-bijeli su u 12. minutu gubili 25:28, a onda "zategli" odbranu, istrčali nekoliko kontri i u kombinaciji sa preciznim šutevima iz daljine Peinersa, Jaramaza i Jankovića počeli da grade ubjedljivo vođstvo.

Već u 15. minutu bilo je 41:30, Cedevita je na kratko uhvatila priključak, a onda je uslijedio još jači nalet izabranika Andree Trinkijerija i maksimalnih "plus 13" poslije trojke Voldena - 53:40.

Crno-bijeli su u prvih 20 minuta šutirali iz igre 61 odsto, a protivnik čak 63, ali tim iz Ljubljane nije imao nijedan skok u napadu i izgubio je 11 lopti, a Partizan svega pet.

Na 22 ubačena šuta iz igre, Partizan je imao 16 asistencija.

Lista strelaca (poluvreme): Jaramaz 13, Volden 9, Peiners 7, Tomas 6, Janković 6, Gordić 5, Mozli 4, Zagorac 3, Parahovski 2 - Blažič 13, Miler Mekintajer 11, Boutrajt 6, Murić 5, Stipanović 4, Simonović 3, Hopkins 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC