• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svaka pobjeda u gostima je dobra pobjeda"!

Autor mondo.rs

Andrea Trinkijeri nije sasvim zadovoljan prikazanom igrom, ali na pobjedu nad Venecijom u prvom kolu Evrokupa nema zamerki.

 Andrea-Trinkijeri-izjave-Venecija-Partizan-63-66 Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana više puta su dozvolili prvaku Italije da se sa osam, 10 ili 12 poena zaostatka vrati u život. Na kraju je Venecija imala i šut za produžetak, koji je iz teške pozicije promašio Majkl Bramos, pa je na semaforu ostalo 63:66.

Andrea Trinkijeri žali što njegovi učenici u finišu bar nisu preciznije izvodili slobodna bacanja, jer bi im to omogućilo da izbjegnu dramu u poslednjim sekundama.

Nakon vođstva od 53:61 tri minuta pre kraja, crno-bijeli su promašili pet od 10 slobodnih bacanja, uključujući dva Nemanje Gordića pri "plus dva".

Na sreću, Kori Volden je uhvatio loptu i poslije faula realizovao jedan od dva "penala" za mnogo komfornija tri poena prednosti, a ispostavilo se i - konačan rezultat.

"Teška utakmica. Nijedna ekipa nije uspjela da postigne više od 20 poena u bilo kojoj četvrtini. Bilo je izgubljenih lopti, promašenih slobodnih bacanja, skokova i drugih stvari. Iskreno, mislim da smo zaslužili pobjedu, jer smo kontrolisali meč 40 minuta."

Trinkijeri je posebno imao zamjerke na finiš druge četvrtine, kada se Venecija serijom od 8:0 približila na 26:30.

"Sigurno je trebalo da na bolji način završimo drugu četvrtinu, zbog čega sam bio ljut, jer kada napravite sebi dobru priliku, ne treba da je tek tako propustite. Bili smo slabašni, nedovoljno fokusirani i dozvolili smo im da se lako vrate. Zato smo morali da se borimo čitavo drugo poluvrijeme."

U teškoj grupi, sa šest kvalitetnih timova, ovaj "brejk" svakako ima veliku vrednost, mada treba imati u vidu da je i Ritas iznenadio Lokomotivu Kubanj, što govori da su svi spremni i motivisani da se bore za prva četiri mjesta.

Za srijedu uveče ostao je posljednji meč 1. kola B grupe, Tofaš - Limož.

"Bila bi potpuno drugačija utakmica da smo zadržali 10-12 poena prednosti, ali za prvu utakmicu u gostima, protiv teškog protivnika, ovo je dobra pobjeda. Pobjeda u gostima je uvijek dobra pobjeda", zaključio je trener Partizana.

Narednog utorka crno-bijeli u Areni dočekuju turskog predstavnika, ali prije toga (subota) počinju ABA ligu gostovanjem Igokei u Laktašima.

...
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC