• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO kaznio Zvezdine padove!

Autor mondo.rs

Ekipa Milana Tomića poražena u Atini na početku Evrolige.

 Panatinaikos-Crvena-zvezdam-Evroliga-2019-uzivo-live-stream-prenos-na-Sport-klubu Izvor: MN PRESS, YORGOS MATTHAIOS/INTIME

Crvena zvezda se podizala, padala i ipak izgubila na gostovanju Panatinaikosu u uvodnom kolu Evrolige.

Ekipa Milana Tomića dobro je počela i završila meč, ali je u međuvremenu imala prevelike oscilacije da bi izbjegla poraz na gostovanju grčkom šampionu. "Zeleni" su u najvažnijim momentima imali smirenog Dešona Tomasa (18 poena) i raspoloženog Nika Kalatesa (21 poen, 7 asistencija), koji je "zatvorio" utakmicu trojkom sa osam metara na startu završnice.

Panatinaikos - Zvezda 87:82 (14:17, 23:18, 29:18, 21:29)

Novi centar crveno-bijelih Džejms Gist dobio je veoma lijep doček igrača i navijača među kojima je proveo čak sedam godina, a onda je pokazao da će biti veliko pojačanje Tomićevog tima. Amerikanac je ubacio 22 poena i unosio veliki impuls u igru i reakcije ekipe.

Iako je od druge četvrtine igrao sa tri lične greške, Gist je od starta "vukao" saigrače i energetski i poenterski, a njegovih osam poena u prvoj četvrtini bili su veoma važni za bolji start Beograđana (8:17).

Međutim, Panata je strpljivo napadala Zvezdin reket, uticala na Gistove faulove i evroligaški debi za zaborav Majkla Odža, koji je napustio igru petom ličnom greškom već u 19. minutu.

Izvor: MN PRESS, YORGOS MATTHAIOS/INTIME

Utisak je da Odžo nije bio jedini Tomićev igrač koga je impresionirao prvi nastup u Evroligi i teren Panate. Plejmejkeri Lorenco Braun i Filip Čović imali su problem da nađu svoju igru, a velike poteškoće imao je i Derik Braun, koji je odigrao tako da se vidjelo da je pauzirao godinu dana od takmičarske košarke.

U takvoj situaciji, PAO je u prvom poluvremenu preuzeo vođstvo gradeći igru u reketu, a u drugom je "otvorenim" trojkama Nika Kalatesa i Džimera Fredeta kažnjavao Zvezdine greške u odbrani, da postepeno povećava svoje prednost do maksimalnih 65:51 na kraju treće dionice.

Tomić je u posljednjem kvartalu reagovao i pronašao petorku koja je ipak uvela meč u borbeni finiš. Mohamed Faje je zaigrao bolje u odbrani, Bili Beron i Stratos Perperoglu počeli su da koriste šanse u napadu i Zvezda je na njihov "pogon" zaprijetila šestostrukom šampionu Evrope.

Ipak, dva minuta prije kraja Kalates je reagovao važnom trojkom za 81:72, a Fredet, Tomas i Tajris Tajs su u završnici sa linije penala odbili ofanzive Perperoglua, Berona i Gista.

Zvezda je našla način da na premijeri ostane u igri do kraja, ali to nije bilo dovoljno da "brejkne" favorita i da počne sezonu velikom pobjedom. Pred njom je sada jadranska premijera protiv Primorske u nedjelju, a zatim i duel protiv Fenerbahčea u Štark areni, narednog četvrtka.

PAO: Tomas 18 (11 sk), Rajs 12, Papajanis 8, Papapetru 2, Vujukas 4, Džonson 3, Braun, Fredet 11, Kalates 21 (7 as), Vajli 2, Mitoglu 6, Bentil.

ZVEZDA: D. Braun 5, Čović, L. Braun 3, Perperoglu 15, Davidovac 3, Lazić, Faje 3, Beron 15 (5 sk, 6 as), Dobrić 6, Gist 22, Dženkins 8 (7 sk), Odžo 2.

Izvor: MN PRESS, YORGOS MATTHAIOS/INTIME



NAJAVA MEČA:

Pod vođstvom Milana Tomića, šampion Srbije i regiona zaigraće na parketu Panatinaikosa od 20 časova, u uvodnom kolu najjačeg takmičenja Starog kontinenta.

Biće to prvi meč crveno-bijelih u takmičarskoj 2019/20, za koji su imali dužu pripremu od očekivanog, jer su u Zagrebu izgubili u četvrtfinalu ABA Superkupa u duelu protiv Primorske.

Tomić je opominjao poslije te utakmice da bi poraz trebalo da bude nauk, a crveno-bijeli su se potom okrenuli gostovanju u Atini, gdje će početi maratonsku evropsku sezonu. Pročitajte najavu takmičarske 2019/20 u Evroligi.

Zvezdin trener bio je godinama plejmejker, kapiten, pomoćni trener, a povremeno i šef stručnog štaba Olimpijakosa, najvećeg rivala Panatinaikosa. Zato je jasno da neće imati ugodan doček prije meča, za razliku od Džejmsa Gista, američkog centra koji je ovog ljeta prešao u Zvezdu poslije čak sedam godina u Panatinaikosu.

Ipak, sve to pašće u drugi plan kada sudija Huan Karlos Garsija podbaci loptu da označi početak utakmice.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

SJAJNI PAO NIJE DOZVOLIO SENZACIJU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC