• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslabljeni Efes nemoćan protiv pojačane Barse

Autor mondo.rs

Vicešampion Evrope bez Larkina, Buboe i Moermana skoro u potpunosti je anulirao "minus" od 16 poena, ali su se Katalonci poslije male krize vratili u dominantnu poziciju.

Ekipa Barselone kao gost je savladala Efes u jednom od dva tursko-španska derbija, koja su obilježila 1. kolo Evrolige - 64:74 (14:19, 12:18, 20:12, 18:25)!

Svetislav Pešić ovog ljeta je dobio nekoliko vrhunskih pojačanja, poput Nikole Mirotića, Brendona Dejvisa, Korija Higinsa i Malkolma Dilejnija, tako da je Barselona uvodnom pobjedom samo potkrijepila tvrdnje da će biti među najozbiljnijim kandidatima za plasman na Fajnal for.

Efes, bez povrijeđenih Šejna Larkina, Rodriga Buboe i duže odsutnog Adrijana Moermana, probao je trojkama da parira kvalitetnom protivniku, ali učinak od 26 odsto (10/39) bio je preslab za ovako izazovan meč.

Vasilije Micić, kao "mozak" tima, bio je odlično čuvan i došao je do punog izražaja samo u trećoj četvrtini, kada je sa dvije uzastopne trojke i dvije asistencije učestvovao u seriji kojom je vođstvo Barselone sa 26:42, odnosno 29:44, smanjeno na svega 46:49 (28. minut).

U naredna tri i po minuta je Efes imao mnogo prilika da se potpuno vrati u život, odbrana je odlično funkcionisala, ali na drugoj strani su izabranici Ergina Atamana promašili pet šuteva zaredom, od toga tri trojke za izjednačenje.

Kazna je stigla u vidu trojke španskog reprezentativca Pjera Oriole, Ante Tomić nadovezao se poenima iz reketa, a Mirotić i Dilejni trojkama su dotukli borbeni, ali osjetno oslabljeni Efes - 55:69 u 38. minutu.

EFES: Singlton 2, Balbaj 7 (6sk, 3as), Gečim 3, Tunčer 2, Plajs 13, Micić 14 (trojke 4/13, 3sk, 5as, 3izg), Anderson, Piters 16 (trojke 4/5, 4sk), Danston 7 (9sk, 2as, 2blk), Simon.

BARSELONA: Dejvis 10 (5sk, 4as), Hanga 5 (6sk, 3as), Oriola 8, Abrines, Higins 3 (3as), Dilejni 11 (3sk, 7as), Kjurik, Klaver 7 (4sk), Mirotić 24 (za dva 5/8, trojke 4/8, 4sk), Tomić 6 (5sk).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC