• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar slavio u Zagrebu! (VIDEO)

Autor mondo.me

Barani na startu ABA lige pokazali klasu i slavili na gostovanju Ciboni 92:88!

 Cibona - Mornar 88:92, ABA liga, 1. kolo Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Mornar je dobro otvorio duel, u 3. minutu stigao do pet poena viška (2:7), nakon “alej lopa” Lukovića na asistenciju Nidama, pa potom 2+1 akcije Pulena. Minut kasnije i Bjelica je pogodio pod faulom i potom sa penala za +7 (3:10), a najveće vođstvo Baranima je donio Markota trojkom u 9. minutu za bijeg na 10:19.

Nakon toga uslijedio je period potpune dominacije domaćina koji serijom od osam vezanih poena Bundovića (dvije trojke), preokreće u 13. minutu na 25:24.

Dalekometna paljbu domaćina nastavili su potom Gibson i Ramljak i u 17. minutu Zagrepčani su prvi put stigli do dvocifrenog viška (39:28). Do velikog preokreta Cibona u ovom period je stigla, pored sjajne šuterske epizode i dominacijom u skok igri pošto je do 18. minuta imala čak 11 skokova više od Mornara!

Za nepunih 8 minuta, od kraja prve četvrtine do maksimalnog vođstva, zagrebački tim ubacio je čak 20 poena više od našeg predstavnika!

U finišu drugog perioda Barani su, ipak,  uspjeli da prekinu nalet domaćina i serijom 8-2 u 19. minutu priđu na 41:36. Na isteku prvog poluvremena Markota je svojom trećom trojkom (iz isto toliko pokušaja) smanjio razliku na samo 4 poena (43:39).

U trećoj četvrtini Mornar se vratio u dobar ritam i već na startu ovog perioda prišao na 2 poena nakon koša Bjelice. Uzvratila je Cibona mini serijom 5-1 uprkos nesportskom faulu nad Lukovićem ali su Barani nakon toga ušli u dobru šutersku seriju, uglavnom iz sjajno izrađenih akcija a nakon egezkucije Volera (tri trojke u ovom periodu). Na preokret se čekalo do 27. minuta kada je Voler vezao pet poena (kontra pa trojka) za 60:64! Cibona se vratila na 65:64 ali su u poslednju četvrtinu sa vođstvom ipak ušli gosti.

Mornar je sjajno otvorio i poslednji kvartal i u 34. minutu, nakon trojke Pulena, stigao prvi put do dvocifrenog viška (71:81)! Domaćin je uzvratio serijom 5-0 ali je na tri minuta prije kraja nakon serije grešaka na obje strane Nidam pogodio važnu trojku za 76:84. Odmah nakon tajm auta domaćih, Gibsonu je pobjegla čista lopta u aut a Bjelica potom upisao lake poene za novi bijeg na +10 na 2:25 prije kraja.

Nakon toga, asovi Mornara rutinski su sačuvali prednost do kraja iako je domaćin zaprijetio uzbudljivijom završnicom sa dvije trojke u finišu.

Cibona Mornar
Izvor: YouTube/ABA liga

Rezultati 1. kola:

petak

Mega Bemax - Cedevita Olimpija 63:87

subota

Igokea - Partizan 73:75
Cibona - Mornar 88:92

nedelja

Budućnost - Zadar 18.00 (AS 5)
Crvena zvezda - Primorska20.00 (AS 2)

ponedeljak

Krka - FMP 18.00 (AS 1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC