• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaključan" Fener - učesnik F4 pao u punoj Areni!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli spustili tim Željka Obradovića na samo 56 poena i zasluženo došli do prve pobjede u Evroligi 2019/20.

 Crvena-zvezda-Fenerbahce-uzivo-Evroliga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su "ratničkih" 40 minuta i pred skoro 17.000 navijača nagovijestili da će ove sezone biti konkurentan učesnik najjačeg kontinentalnog takmičenja.

Poslije uvodnog poraza od Panatinaikosa u Atini, crveno-bijeli su na svom parketu imali jedan od težih zadataka, ali su ga položili sa najvišom ocjenom!

Crvena zvezda (1-1) - Fenerbahče (0-2) 68:56 (15:16, 20:14, 16:13, 17:13)!

Izvor: MN PRESS

Crveno-bijeli su pred gostovanje Makabiju iduće nedjelje popravili skor na 1-1, dok je nekadašnji prvak Evrope poražen na drugom uzastopnom gostovanju.

Zanimljivo je da je Zvezda bila znatno ubjedljivija protiv ekipe Željka Obradovića nego Real u Madridu na premijeri!

Fenerbahče je uspijevao da napravi probleme samo u prvoj četvrtini, tokom koje je šutirao trojke 4/4.

U nastavku su De Kolo, Dikson i ostali svedeni na samo 5/25 u tom elementu, dok u Zvezdinom reketu tek oporavljeni Veseli, novajlija Vilijams i obično korisni Duverioglu, nisu imali šta da traže tokom čitave utakmice.

U takvom odnosu snaga je samo bilo pitanje da li će crveno-bijeli postići dovoljno koševa za trijumf, pošto su se i sami često mučili u fazi napada.

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine punih devet minuta su bili bez pogotka iz igre, a onda je Mo Faje ubacio trojku, a Ognjen Dobrić zakucao poslije ukradene lopte i "tijesnih" 53:51, za tren oka je pretvoreno u 58:51.

Sličnu sekvencu Zvezda je imala i u trećoj četvrtini, kada je bilo 38:36, kao većim dijelom prvog poluvremena. Bili Beron iz kontre je postigao svoje jedine poene (40:36), pa predao "štafetu" Stratosu Perperogluu, koji je sa pet poena zaredom povećao na 46:37.

Izvor: MN PRESS

Zvezda je bila bolja u skoku (36:27, ofanzivni 12:9), iskontrolisala je izgubljene lopte (12:11) i imala bolji šut za tri, za dva i sa linije za slobodna bacanja. Pobjeda čista kao suza!

CRVENA ZVEZDA: D. Braun 7 (8sk), Čović, L. Braun 13 (3sk, 6as), Perperoglu 11 (3as), Davidovac 5, Lazić 3, Faje 8 (7sk), Beron 3, Dobrić 2, Gist 11 (8sk), Dženkins, Odžo 5.

FENERBAHČE: Vesterman, Mahmutoglu 6 (5sk), Kalinić 3, Biberović, Slukas 6, De Kolo 19 (trojke 3/6, 3sk, 4as), Vilijams (trojke 0/4, 7sk), Veseli 6, Dikson 13 (trojke 3/9, 3as), Duverioglu 2, Datome (3sk, 3as), Štimac 1.

TOK UTAKMICE

POBJEDA!

68:54! Gist pogađa poslije ofanzivnog skoka, odmah potom krade loptu, a Lorenco Braun "ovjerava" trijumf Zvezde!

Dvocifreno vođstvo

61:51 nakon što je Gist pogodio jedno bacanje. Fenerbahče se ispromašivao, ali u ovom napadu Mahmutoglu postiže trojku nade - 61:54. Perperoglu povećava na "+9", Mahmutoglu promašuje.

KONAČNO, FAJE!

Serija Zvezde 5:0, trojkom Fajea i zakucavanjem Dobrića poslije ukradene lopte - 58:51! Prije ove sekvence čak devet minuta bez koša iz igre crveno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Ponovo neizvjesno!

53:51 (35. minut) Ali-up za Veselog, pa trojka Diksona, koji je ostao sam na krilu. Na drugoj strani je možda bio faul nad Gistom, ali nije ništa svirano...

Kakva "tuča"!

Nema lakih šuteva, još manje poena iz reketa. Za četiri minuta igre u posljednjoj dionici UKUPNO pet poena (dva bacanja Fajea i trojka De Koloa) - 53:46.

Ko zna koja trojka Fenerbahčea poslije ofanzivnog skoka. De Kolo smanjuje na 51:46.

Kraj treće dionice - 51:43!

Zvezda je uspjela da zadrži značajnu prednost. Fenerbahče bez trojke u trećoj četvrtini, ukupan šut iz igre gostiju je malo iznad 30 odsto!

Gledalaca, zvanično...

16.850! I više nego što se prognoziralo.

PERPE!

46:37 (27. minut) Trojka malo zapaženog Perperoglua, poslije tehničke De Koloa i bacanja Berona. Zatim još jedan koš grčkog veterana za rekordnih devet razlike.

Izvor: MN PRESS

40:36 (25. minut) Beron iz kontre postiže svoje prve poene. U pozicionim napadima Zvezda predvođena Lorencom Braunom nije uspijevala ništa da napravi.

Tajm-aut poslije 54 sekunde

Mini-serija 0:4 i odmah Tomić "sječe" minutom odmora. Gosti su izašli na teren sa mnogo više energije i odlučnosti, samo je 35:34.

Tomić i Obradović

"Defanzivni skok", odgovorio je Tomić na pitanje šta bi njegov tim mogao da uradi bolje u drugom poluvremenu. Željko Obradović smatra da je Fenerbahče odigrao "očajno u napadu" i da su igrači uzeli mnogo loših šuteva

Izvor: MN PRESS

Lista strijelaca

Gist 8 (4sk), D. Braun 7 (8sk), L. Braun 7 (3as), Davidovac 5, Lazić 3, Faje 3, Perperoglu 2 - De Kolo 14, Dikson 8, Mahmutoglu 3, Kalinić 3, Slukas 2.

"Plus pet" na poluvremenu!

35:30 (15:16, 20:14) za Zvezdu, koja je bila za nijansu bolji i čvršći tim. Šut za dva poena: Zvezda 11/20, Fener 4/17. Trojke: Zvezda 3/6, Fener 6/13. Skokovi 19:11, asistencije 7:6, izgubljene lopte 7:3.

Loši momenti Veselog

34:28 - Promašio je dva slobodna bacanja (ukupno četiri), a u odbrani su preko njega poentirali Gist i Lorenco Braun (uz dodatno bacanje)!

Izvor: MN PRESS

Ponovo je praktično egal - 29:28 (18. minut). Gist je zaustavljen pod košem, Fener bilježi ofanzivni skok poslije promašaja Diksona, a De Kolo pogađa. Šesta trojka gostiju.

Odlična odbrana, pa Faje!

Zvezda prvi put ima "opipljivu" prednost - 27:21, trojkom Senegalca.

Davidovac!

Trojka, 22:18! Tajm-aut uzima Obradović, čiji tim je u drugoj četvrtini promašio sva tri pokušaja za tri poena, dok za dva ima ukupan učinak 3/13... Ali, odmah uzvraća Mahmutoglu - 22:21. Dobio je dobre blokove i iskoristio malo slobodnog prostora.

"Klackalica"

Nijedan tim ne uspijeva da se rezultatski odlijepi. Zvezda košem Brauna iz reketa vodi 19:18 (13. minut).

Trojke Fenera 4/4

Kraj prve četvrtine 15:16, trojkom De Koloa! Prije njega su bili precizni Dikson dva puta i Kalinić jednom. U posljednjih dvadesetak sekundi promašili su Perperoglu na jednoj i Mahmutoglu na drugoj strani.

6' Na prvi tajm-aut ide se sa vođstvom Zvezde od 9:7.  Uslijedila je jeftino izgubljena lopta Gista i trojka Diksona u tranziciji - 9:10.

Idealan početak

Trojka Lazića - 3:0!

STARTERI

L. Braun, Lazić, Beron, D. Braun, Gist - Slukas, De Kolo, Kalinić, Vilijams, Veseli.

Lagani zvižduci Feneru

U momentu kada su gosti izašli na zagrijavanje (pola sata prije početka meča) Arena je bila više nego poluprazna. Kako navijači konstantno pristižu, očekuje se da će ih na tribinama biti oko 15.000.

Crveno-bijeli, srećno!

Tomić odredio očekivan sastav!

Crvena zvezda: L. Braun, Čović, Beron, Dobrić, Lazić, Dženkins, Davidovаc, Perperoglu, D. Braun, Faje, Gist, Odžo.

Dvojica Srba, De Kolo, Veseli...

Sastav Fenerbahčea za večerašnju utakmicu: Dikson, Slukas, Vesterman, Mahmutoglu, De Kolo, Biberović, Datome, Kalinić, Vilijams, Veseli, Duverioglu, Štimac.

N A J A V A

Crvena zvezda (0-1) - Fenerbahče (0-1)!

U Štark areni na Novom Beogradu, u 19 časova, ekipe Milana Tomića i Željka Obradovića zaigraće meč drugog kola Evrolige, u kojem će domaća publika imati šansu da vidi jednog od tradicionalnih favorita za osvajanje Evrolige.

Poslije godine pauze, navijači Zvezde moći će večeras da uživo posmatraju svoj tim u društvu najboljih, a gost je svakako jedan od najboljih timova Evrope.

Dan prije utakmice, Fenerbahče je potvrdio dolazak u Beograd prošlosezonskog MVP-a Jana Veselog, mada je pitanje koliko će Čeh biti spreman da nastupi poslije oporavka od povrede.

Za razliku od njega, drugi bivši centar Partizana Žofri Lovernj ipak je ostao u Istanbulu i neće nastupiti, kao što ni u Zvezdinom timu neće biti Ognjen Kuzmić, mada njegova rehabilitacija poslije teške "saobraćajke" teče veoma dobro.


Među crveno-bijelima neće biti drugih odsustava, a očekivano je i da Fenerbahče nastupi u najjačem sastavu na pozicijama od "jedan" do "četiri", gdje su ovog ljeta stigli Nando De Kolo (CSKA), Leo Vesterman (Žalgiris) i Derik Vilijams (Bajern).

Poslije njih ekipu je pojačao i Vladimir Štimac, koji je nastupima zadovoljio Obradovića i potpisao tromjesečni ugovor.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marš

Pobjedili onu bijedu sa Kosova 8:0, a prvo ih uštimali u žrijebu za Kup, pa krenuli na Kosmet sa sve fenserajem i kičerajem od navijača da Srbuju, pa su poljubili granični prelaz i vratili se jer se boje da će ih zadržati u pritvoru sat vremena. Izgubili ste svakog normalnog navijača

pop73

Gdje je Miloš??? Obično se javi u ovo vrijeme.

MILOS

NEVJEROVATNO STA JE FENER SEBI DOZVOLIO IZGUBITI OD ZVJEZDE

Aleksandar

@MILOS A sto druze od Zvjezde.... jel ti mislis da Zvjezda nije zasluzila pobjedu, ili da su slabi od Fenera.... ja se ne bi slozio sa tom pretpostavkom jer Zvjezda igra vrlo dobro hvali im jos 2 do 3 igraca da budu kompletni i mogu parirati bilo kome....!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC