• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda protiv Zvezde nije digla Budućnost u EK: Poraz od Arke u Morači

Autor mondo.me

Košarkaši Budućnosti poraženi su i u trećem kolu Evrokupa. Nakon Trenta, bodove iz Morače odnijela je i poljska Arka.

 Buducnost-Arka-59-62 Izvor: MONDO

Poslije senzacionalnog trijumfa na gostovanju evroligaškoj Crvenoj zvezdi, Budućnost je poražena u drugom po kvalitetu klupskom takmiečnju od Arke iz Gdinje. Glavni aduti Podgoričana u Beogradu, odličan šut sa distance i sjajna odbrana, bile su najslabije karike Subotićevog sastava u Morači...

Budućnost je i dalje bez pobjede u Evrokupu!

Možda će vas zanimati

“Plavi” su dobro otvorili meč, sredinom prve četvrtine poveli 11:4. kada su gosti odgovorili serijom 6-0 i uhvatili priključak (11:10). Prva prijetnja poljskog sastava kao da je trgla Podgoričane koji su odmah uzvratili serijom 10-0 za prvi bijeg na dvocifrenu razliku (21:10).

Gosti od 7. minuta nisu pogodili nijedan koš sve do 12. minuta kada je Bostik prekinuo “post” Arka sa penala. Trojkom Kobsa odmah nakon toga prednost odlazi na rekordnih 14 poena (26:12).

Uvodni nalet “plavih” išao je u ofanzivi uglavnom preko sjajnog Hasana Martina koji je do 8. minuta ubacio 9 poena. Kada je on zaustavljen, poljski sastav počeo je da hvata priključak i, nakon što je drugu polovinu drugog kvartala dobio 11-4 na veliku pauzu se otišlo sa razlikom od samo tri poena u korist Budućnosti.

Serijom 5-0 gosti su u 24. minutu stigli i do prvog izjednačenja (39:39), nakon čega su “plavi” do dvije sekunde prije kraja treće četvrtine, uz mnogo napora održavali minimalno vođstvo i to ponajviše zahvaljujući promašajima gostujućih igrača iza 6,75.


Nakon faula nad Bostikom pri šutu za tri, Amerikanac je pogodio sva tri penala za preokret (46:47) i prvo vođstvo poljskom sastava nakon uvodnog koša Apsona!

Na sljedeći koš Arke čekalo se gotovo četiri minuta ali Budućnost to nije iskoristila jer su po koš do tog trenutka ubacili samo Martin i Bamfort, koji je pogodio trojku (51:47), ali mu je odmah istom mjerom uzvratio Emelogu.

U 35. minutu trojku je pogodio i Bostik za izjednačenje (53:53), a nakon serija promašaja sa obje strane, na tri minuta prije kraja još jednom za novi preokret (53:55). Na 2:24 pre kraja Emelogu je trojkom podigao prednost gostiju na 54:58. Kobs je u sljedećem napadu uzvratio pogotkom pod faulom ali nije iskoristio i dodatno bacanje.

Uslijedili su promašaji u šutu za tri Kobsa i Bostika, potom i Bamforta sa poludistance. Seriju promašaja prekinuo je Bostik na 14,5 sekundi do kraja za novi bijeg na četiri poena razlike (56:60).

Kobs je, međutim, još jednom vratio nadu “plavima” trojkom od tablu 9 sekundi pre kraja (59:60). Bostik je, međutim, pogodio oba bacanja nakon faula Kobsa koji je promašio trojku za produžetak uz zvuk sirene.

Budućnost – Arka 59:62 (21:10, 14:22, 11:15, 13:15)

DVORANA: Morača, GLEDALACA: 2,450 SUDIJE: Mogulkoč, Mantila, Saulius

BUDUĆNOST: Kobs 10, Ivanović 3, Bamfort 10, Šehović 3, Starovlah, Martin 14, Ilić, Z. Nikolić, Božić, Popović 5, Meiers 4, D. Nikolić 7.

ARKA GDINJA: Hemonds 4, Bostik 19, Cubarga 2, Emelogu 17, Vološin 3, Čerlonko, Kasovski, Kaminski, Apson 10, Hričanuk 7, Vika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC