• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Zvezdinom porazu: "Odlučila je prva četvrtina, kaznili su nas"

Autor mondo.rs

Trener crveno-bijelih objasnio zašto je teško postaviti defanzivnu taktiku protiv turskog prvaka.

Crvena zvezda ponovo je previše oscilovala i doživjela je još jedan evroligaški poraz.

Na gostovanju Anadolu Efesu, vicešampionu Evrope, ekipa Andrije Gavrilovića imala je previše "minus" faza da bi ih nadoknadila dobrom sekvencom u trećoj četvrtini.

Možda će vas zanimati

Poslije meča, trener crveno-bijelih rekao je da je loš početak meča koštao njegovu ekipu neuspjeha.

Zvezda je u uvodnih 10 minuta izgubila pet lopti, promašila svih sedam šuteva za tri poena i dopustila protivniku da se "odlijepi" na dvocifrenu razliku (21:9) bez previše prolivenog znoja.

"Imali smo cilj da se večeras takmičimo, da do kraja utakmice pokušamo da budemo 'blizu' i da učinimo meč neizvjesnim. Da probamo da iznenadimo. Imali smo dobru reakciju u trećoj četvrtini, ali kada pogledam statistiku vidim da u prvoj četvrtini nismo poštovali dogovoreno. U prvoj četvrtini su kažnjavali našu staru igru", rekao je Gavrilović poslije meča.

"Pored toga, postoji razlika u procentima za tri poena i mislim da to pokazuje svu razliku", dodao je on na konferenciji za novinare.

Na pitanje zašto njegov tim i u uvodnoj fazi meča nije "pritiskao" Efesove plejmejkere kao u trećoj četvrtini, Gavrilović je rekao da nije lako postaviti i sprovesti taktiku protiv Atamanove ekipe.

Ovako je Efes pobedio Zvezdu u Istanbulu.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

"Pokušavamo da imamo dobre 'mečapove', ali Efes je imao više od jednog igrača u postavi koji je mogao da prenese loptu. Na primjer, ako su tu Micić i Larkin, onda morate da birate koga ćete da branite pritiskom. Mislim da je Efes dobro čitao te situacije. Obično vršimo veći pritisak na loptu, ali s obzirom na njihovu pikenrol igru sa Micićem, Larkinom i Simonom, morate dobro da razmislite koga ćete da stavite na kog igrača. Cilj je uvijek postaviti dobrog čuvara, ali to nije uvijek lako", objasnio je Zvezdin trener.

Pred crveno-bijelima sada je povratak u Beograd, na pripremu za meč protiv Himkija, zakazan za četvrtak u 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC