• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea u Novom Mestu od "plus 11" do SEDMOG poraza u ABA ligi!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee bili su blizu pobjede u Novom Mestu, ali su prokockali 11 poena prednosti protiv Krke i upisali novi, sedmi poraz u ABA ligi.

Dolazak Dragana Bajića na klupu , kao i dva velika pojačanja, Dorela Rajta i Đorđa Gagića trebao je da donese bolje dane za Igokeu koja je katastrofalno otvorila sezonu, ali su u subotu uveče nastavili u istom ritmu.

Košarkaši Igokee poslije velike drame u dvorani Leon Štukelj u Novom Mestu poraženi su od Krke 76:75 i upisali sedmi poraz u sezoni.

Možda će vas zanimati

 Đorđe Gagić vodio je Igokeu do druge pobjede u sezoni sa 15 postignutih poena, od kojih je četiri ubacio u odlučujućim trenucima utakmice, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Srpski centar pogodio je dva slobodna bacanja za vođstvo “igosa” 73:72 na minut i 23 sekunde do kraja, potom i polaganjem povisio na 75:72, a onda je trener Dragan Bajić napravio potez zbog kojeg vjerovatno žali.

Poslije tajm-auta Krke, Gagić je ostao na klupi, a Krka smanjila preko sjajnog Lapornika, koji je nakon promašaja Evansa za tri poena izborio prekršaj Dorela Rajta i priliku da riješi meč.

Nakon što je Lapornik pogodio oba bacanja za vođstvo Krke 76:75, Bajić je nacrtao akciju za pobjedu, ali alej-up za Rašada Vona nije prošao i Krka je upisala četvrtu pobjedu za polovičan učinak 4-4 u dosadašnjem dijelu sezone.

KRKA - IGOKEA 76:75 (15:25, 24:21, 23:17, 14:12)

Igokea je utakmicupraktično izgubila u trećoj četvrtinu, na čijoj polovini je imala 11 poena prednosti, bilo je 56:45, da bi ju završila sa minimalnih 63:62, nakon četvrte trojke Lapornika.

Nakon kratkog predaha Lapornik je pogodio i petu za vođstvo 65:63 i tako inicirao veliki preokret Krke.

Uz Lapornika koji je završio meč sa 26 poena, četiri skoka i pet asistencija najefikasniji je bio Balažič sa 13 poena i pet skokova.

U redovima Igokee osim Gagića i Stević je postigao 15 poena, a Grin 13, dok je ponovo izostao dobar učinak Dorela Rajt, što je sigurno jedan od razloga večerašnjeg neuspjeha.

Amerikanac od koga se mnogo očekuje poslije samo tri poena za 24 minuteprovedene na terenu protiv Budućnosti ni ove večeri nije briljirao i upisao je pet poena za 19 minuta, uz 25 odsto uspješnosti za dva i jednom pogođenom trojkom iz dva pokušaja.

ABA liga, 8. kolo

Subota

Primorska - FMP 86:81

Krka – Igokea 76:75 

Nedelja 

Mega Bemaks - Cibona (12)
Budućnost - Partizan (18)
Zadar - Cedevita Olimpija (20) 

Ponedeljak

Crvena zvezda - Mornar (18) 

TABELA: Budućnost 6-1, Cedevita Olimpija 6-1, Primorska 6-2, FMP 5-3, Partizan 5-2, Crvena zvezda 4-3, Mornar 4-3, Krka 4-4, Cibona 2-5, Igokea 1-7, Mega Bemaks 1-6, Zadar 0-7

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC