• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija u SAD: Košarkaši Djuka izgubili posle 150 pobeda - od "drvoseča"!

Autor mondo.rs

Legendarni trener Majk Kžiževski doživeo je jedan od najneprijatnijih poraza u karijeri.

Godinama i decenijama je važilo pravilo da Djuk ne gubi utakmice protiv timova koji nisu iz njegove konferencije "Atlantik koust".

Jednostavno, trijumf "Bludevilsa" čuvenog Majkla Kžiževskog u tim utakmicama nije se ni dovodio u pitanje, jer u duelima protiv slabije rangiranih timova Djuk nije izgubio još od 2000. godine. Sve do prošle noći!

Djuk - Stiven F. Ostin 83:85

Možda će vas zanimati

Posle tačno 150 pobeda kod kuće protiv timova van svoje divizije, ekipa "Kouča Keja" izgubila je od "lambedžerksa" (drvoseča), u utakmici koja će ostati zapamćena u istoriji američke NCAA (koledž) košarke.


Koš odluke dao je Nejtan Bejl, u poslednjim sekundama produžetka, nakon što je istrčao kontranapad i šokirao dvoranu čuvenog koledža, koja nije videla mnogo ovakvih poraza kroz istoriju.

"Rekao sam igračima da nas neće pobediti podignuti šampionski baneri", izjavio je Kajl Keler, trener koledž tima koji je poslednjih godina imao pristojne uspehe, jer je nastupao na NCAA turniru 2018, 2016, 2015 i 2014. godine.

Ipak, ovakvo iznenađenje se nije moglo ni nagovestiti, iako je Amerika nedavno takođe bila u čudu, kada je Evansvil pre dve nedelja takođe iznenadno pobedio Kentaki, 67:64.



Pogledajte koš odluke na parketu Djuka.

Ovako je Djuk izgubio kod kuće.
Izvor: YouTube/ACC Digital Network

"Ovo je veoma težak poraz. Takav poraz da ne bismo zaslužili pobedu ni da smo je ostvarili. Tako gledam na stvari. Ipak, morate i njih da pohvalite. Bili su zaista dobri, imaju veoma dobrog trenera, veoma dobar program i nadigrali su nas", rekao je Kžiževski, petostruki NCAA šampion koji sedi na klupi Djuka još od 1980. godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC