• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će neko otići iz Zvezde? "Videćemo za nekoliko dana"

Autor Mladen Šolak

Trener crveno-belih Dragan Šakota govorio je o promenama u timu posle trijumfa protiv Olimpijakosa.

 Dragan-Sakota-promene-Crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Iskusni krilni centar Marko Jagodić Kuridža stigao je u Crvenu zvezdu ove nedelje i potpisao ugovor u četvrtak, pa nije bilo vremena da bude registrovan za evroligašku utakmicu protiv Olimpijakosa.

Dok je on sedeo kraj klupe, crveno-beli su u petak napravili sjajan preokret i savladali gosta iz Pireja.

Možda će vas zanimati

Dolaskom iskusne "četvorke", tim Dragana Šakote dodatno je popunjen na centarskim pozicijama, pa sada ima četiri "klasična" centra - Gista, Kuzmića, Odža i Jovanovića, kao i četiri krilna centra - Derika Brauna, Fajea, Simanića i Jagodić Kuridžu.

Nakon utakmice u kojoj Derik Braun nije bio deo tima, a Mohamed Faje igrao samo tri minuta, Šakota je govorio o promenama u timu, nagovestivši promene. Tačnije, odlaske.

Za početak, komentarisao je potpisivanje Jagodić Kuridža.

"Od prve utakmice sam hteo da vidim sve igrače na delu. Negde ću da pogrešim ako donesem odluku prerano, a mislim da nam fali malo energije na toj poziciji. On je bio jedan od boljih u ABA ligi, a tamo imamo očigledno velike probleme kada se prebacujemo sa evroligaške utakmice. Mislim da ovakvi igrači mogu da nam pomognu".

Da li će neko otići?

"Videćemo za nekoliko dana".

Takođe, Šakota je dodao...

"Postoji disbalans između spoljnih i visokih igrača. Praktično, nemamo puno tih 'kombo' igrača. Nama visoki mogu da igraju samo tu poziciju. Kuzmića moramo da shvatimo, on igra u nadljudskim naporima i pomaže ekipi. Imaćemo strpljenja za njega, ali je činjenica da oni ne mogu da igraju nijednu drugu poziciju".

"Svaki trener bi voleo da ima više igrača koji su dobri na lopti. Pratite izmene u drugim evropskim ekipama, svi dovode više bekova, jer je Efes dao model sa tri kreatora i kada uđe neko od bekova i uđe Kruno Simon koji kreira sa pozicije tri, onda to donosi rezultat. Znamo da je dobro imati što više takvih igrača".

Na pomen tih igrača među crveno-belima, prva pomisao vodi ka Stratosu Perperogluu, koji se još oporavlja od povrede i operacije kolena.

Kada će se Grk vratiti?

"Pitam i ja kao i ti. On trči sa strane, to ide kako lekari kažu, i mislim da realno to neće biti ove godine", dodao je Šakota.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC