• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić napustio Zvezdu

Trener košarkaša Crvene zvezda Stevan Karadžić podneo je ostavku.

 Karadžić napustio Zvezdu Izvor: MONDO

Trener košarkaša Crvene zvezda Stevan Karadžić podneo je ostavku. Za sada nije poznato ko će ga naslediti na klupi crvceno-belih, ali se zna da će ekipu u "večitom derbiju" voditi dosadašnji pomoćni trener Milan Škobalj.

Karadžić je rekao agenciji Beta da je otišao iz kluba jer nije mogao da garantuje za rezultate ekipe u uslovima koje je imao i naveo da ne želi da učestvuje u obmanjivanju javnosti i da ostane na putu koji, kako je ocenio, "vodi Zvezdu u propast".

"Nekoliko je razloga što sam odlučio da odem. Prvi je svakako to što većini igrača nisu izmirena dugovanja, što i nije toliki problem, koliko je problem što tako nije bilo prema svima. Pre par dana se saznalo da nekoliko igrača redovno dobija novac i to je mnogo pokvarilo atmosferu u ekipi", rekao je Karadžić.


Nekadašnji igrač crveno-belih istakao je i druge probleme u klubu i radu, ali da je jedan od skorijih bila odluka uprave da se na subotnji derbi sa Partizanom u Superligi dozvoli ulazak samo ljudima sa pretplatnim kartama.

"Saznali smo i da će se derbi igrati bez publike, to jest sa malo ljudi. Nije mi jasno zašto je to tako. Pre neki dan je bio derbi sa 20 i nešto hiljada ljudi pa nije bilo problema. Nadao sam se da ćemo uz punu halu i veliku inspiraciju napraviti iznenadjenje, što bi nam dalo ogroman podstrek za nastavak sezone", objasnio je Karadžić.


"Osim toga, cele sezone imam lošu komunikaciju sa generalnim menadžerom (Igorom Žeželjom). Nismo ugovorili zacrtano da dovedemo centra, a morali smo da pustimo Branka Jorovića zbog novca. Veliki je problem za dovodjenje pojačanja to što je Zvezda ostajala dužna igračima koji su napuštali klub. Isplaćene su nam tri plate, a četvrta je bila od prodaje Mišanovića", rekao je Karadžić.


Trener ekipe sa Malog Kalemegdana, koji je ekipu preuzeo prošle godine po odlasku Dragana Šakote, dogovorio pred početak nove sezone sa upravom da budžet kluba bude upola manji, upravo zato da bi se sve plate isplaćivale na vreme.

"Kada se uzmu u obzir neizmirene ugovorne obaveze i loša atmosfera koja je nastala kada se saznalo da neki sve vreme dobijaju novac, zatim i loša komunikacija, shvatio sam da ne mogu da garantujem za rezultate ekipe. Odluku sam doneo sinoć i prvo sam je saopštio upravi, a zatim i medijima", rekao je Karadžić.


Nekadašnji bek crveno-belih otišao je tako posle skoro 20 godina iz kluba u kome se proslavio.

"U Zvezdi sam 18 godina - devet kao igrač i devet kao trener. Stvarno ne želim da učestvujem u obmani javnosti, da se pravimo da je sve u redu kad nije. Neću da budem deo toga, neću da budem na putu koji vodi Zvezdu u propast", rekao je Karadžić.


Niko u Crvenoj zvezdi nije imao zvaničan komentar na odlazak trenera, ali su čelnici kluba rekli da su jako iznenadjeni odlaskom Karadžića i da niko to nije očekivao. Rukovodstvo kluba trenutno ima sastanak na kome će odlučiti o daljim koracima.

Karadžić je preuzeo prvi tim Crvene zvezde u martu prošle godine nakon raskida odlaska Šakote. Prethodno je punih devet sezona nosio crveno-beli dres, a zatim je i osam godina radio kao trener u klubu. Kao pomoćnik Svetislava Pešića na Svetskom šampionatu u Indijanapolisu 2002. godine osvojio je zlatnu medalju, a isto odličje pripalo mu je i kao šefu stručnog štaba juniorske reprezentacije SCG koja je bila prvak Evrope u Beogradu 2005. godine.

Prošle sezone pod vodjstvom Karadžića Zvezda je igrala finale Superlige i izgubila od Partizana. Ove godine crveno-beli nisu uspeli da se plasiraju na Fajnal for regionalne NLB lige u Ljubljani, pošto ih je u četvrtfinalu izbacila Olimpija, dok su u ULEB kupu stigli do osmine finala, gde ih je zaustavio Bešiktaš.

Nakon tri odigrana kola Superlige Zvezda, koja je ove sezone imala mnogo problema sa povredama (Nemanja Aleksandrov ne igra od početka sezone, a Igor Milošević vratio se na teren za vikend nakon desetomesečne pauze zbog loma noge), ima skor od dve pobede i poraza.


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC