• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Niko ne može sam da sačuva Hardena - morali smo da mijenjamo"

Autor mondo.rs

Voriorsima je "upalila" taktika da se odbrane od prvog strijelca NBA lige. Pratili su kako to rade različiti timovi i našli način.

Golden Stejt napravio je najveće iznenađenje Božićne večeri u SAD jer je na svom terenu pobijedio Hjuston (116:104).

Džejms Harden stigao je u San Francisko sa nevjerovatnim prosjekom od 39 ubačenih poena ove sezone, a u "Čejs centru" ograničen je na "samo" 24 poena, uz šut iz igre 9/18.

Možda će vas zanimati

Trener Voriorsa Stiv Ker sa saradnicima je posvetio najveću pažnju odbrani od "Brade" i to je donijelo rezultat. Poslije utakmice je govorio o pripremi za Hardena.

"Džejms je natjerao čitavu ligu da razmišlja kako da se brani od njega. Na prvom mjestu od njega, a onda i kako braniti pikenrol, uz veliki broj šutnutih trojki. Vidio sam različite stvari u vezi s tim", rekao je Ker.

"Toronto je prije nekoliko nedjelja uradio nešto zanimljivo. Luk Volton (trener Sakramenta) igrao je odbranu sa četiri igrača u zoni i jednim koji je isključivo pratio Hardena. Prosto, to je Džejms. On je toliko dobar da morate da uradite sve što možete da biste ga izbacili iz ravnoteže", dodao je uspješni NBA stručnjak.

Kako se Golden Stejt branio od Hardena?

Za početak, taj posao obavljao je veteran Glen Robinson, ali ne samo on. Lider Voriorsa Drejmond Grin posebno je naglasio značaj pomoćnog trenera Džerona Kolinsa.

"On je postavio je**no fenomenalnu taktiku. Ne može bolje od toga", rekao je on.

"Kada igrač prosječno ubacuje 40 poena, onda ne možete da radite isto što i uvijek, jer će ishod biti isti. Mislim da ne postoji igrač u ligi koji može da ga čuva u situacijama 'jedan na jedan'. Možete da budete čvrsti u tim duelima, ali on je postao MVP i to što je tako što je ubacivao teške šuteve. On živi od ubačenih šuteva sa korakom unazad. To je bio jedan od najtežih šuteva u košarci. A, on ga je patentirao i zato morate da promijenite odbranu na njemu i to smo uspješno uradili večeras", rekao je on.

Povredama desetkovani Golden Stejt ostvario je treću pobjedu u nizu i sada ima skor 8-24, koji je i dalje najlošiji na tabeli Zapadne konferencije. Na njoj je Hjuston trenutno četvrti, sa 21 pobjedom i 10 poraza.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC