• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Karadžićeva ostavka - nesportski čin

Košarkaški klub Crvena zvezda naveo je u saopštenju da ostavku trenera Stevana Karadžića, dan uoči meča sa Partizanom, ocenjuju kao nesportski čin.

 Zvezda: Karadžićeva ostavka - nesportski čin  Izvor: MONDO

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje za javnost nakon što je Stevan Karadžić neočekivano podneo ostavku na mesto prvog trenera ekipe, dan uoči derbija protiv Partizana u Superligi.

"U petak, 18. aprila, u 17.15 časova obavešteni smo od strane Stevana Karadžića da je doneo odluku da napusti klub i da nam je poštom poslao pismeni raskid.

Na hitnoj telefonskoj sednici Predsedništva kluba doneta je odluka da se ostavka prihvati, a da menadžment kluba u što kraćem vremenu pronađe adekvatnu zamenu za Karadžića.

Karadžićevu ostavku ocenjujemo kao nesportski čin, s obzirom na to da ju je bez ikakve najave i upozorenja dao samo dva sata uoči poslednjeg treninga pred večiti derbi i to u paketu sa svojim pomoćnikom Polenekom, i na taj način ostavio klub, kolege i igrače na cedilu.

Razlozi za podnošenje ostavke koje je Karadžić naveo u medijima su jednim delom neistiniti, a drugim delom opšta mesta. Stanje u klubu je bilo isto i kada je potpisivao ugovor i kada je tim pre samo dve nedelje izgubio od Olimpije.

Klub je u avgustu odredio sportski program za ovu sezonu i procenio da je Karadžić adekvatna osoba za njegovo sprovođenje. Iza toga stojimo i sada, jer je tokom godine uspeo da svojim radom od nekoliko mladih igrača stvori dobar kostur tima za budućnost, kao i da ispuni osnovne ciljeve koji su pred njega postavljeni - plasman u drugu rundu takmičenja u ULEB kupu i obezbeđivanje nastupa u ULEB kupu za sledeću sezonu kroz NLB ligu.

U želji da verujemo da se na ovakav odlazak iz kluba odlučio usled velikog pritiska javnosti, koji je sastavni deo rada u Zvezdi, želimo mu uspeh u daljem radu.

Menadžment je obavio sastanak sa igračima, gde je konstatovano da klub ima puno poverenje u ovaj mladi tim, kao i da ćemo još žešćim radom i velikom željom ove godine pokušati nemoguće - da napadnemo trofej", stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana uz napomenu da će Crvena zvezda u narednih nekoliko dana održati konferenciju za novinare na kojoj će biti izneti detalji o opštem stanju u klubu i strategiji, do kada će, verovatno, biti angažovan i novi trener.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC