• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su hit NBA lige: Još je rano, ali Juta izgleda zaista moćno!

Autor mondo.rs

"Džezeri" blistaju posljednjih nedjelja i nepobjedivi su.

 Juta-Dzez-hit-NBA-lige Izvor: Guliver, Brandon Dill/Getty Images

Tačno je da su najvažnije utakmice još daleko, ali pobjede danas se računaju isto kao i one uoči plej-ofa.

A Juta sabira i sabira trijumfe.

Možda će vas zanimati

Ekipa Kvina Snajdera produžila je sinoć niz mečeva bez poraza na čak devet u nizu, a još impresivnije zvuči podatak da su "džezeri" trijumfovali u 14 od posljednjih 15 utakmica.

Prošle noći, u meču protiv Vašingtonga, lider ekipe Donovan Mičel odsustvovao je zbog bolesti, Snajder je koristio samo devetoricu igrača, a njih šestorica su postigli dvocifreni broj poena.

Ponovo je najefikasniji bio hrvatski šuter Bojan Bogdanović, sa 31 poenom i 12 pogodaka iz 23 šuta. On igra impresivnu sezonu, prosječno postiže čak 21 poen i daje Juti ono zbog čega ga je dovela iz Indijane.

Takođe, jako bitni faktori trijumfa protiv Vizardsa bili su francuski centar Rudi Gober (21 poen, 14 skokova), australijsko krilo Džo Ingls (20 poena, 9 asistencija), kao i reprezentativac Filipa, Džordan Klarkson, koji je u drugom dijelu meča ubacio 17 od svoja 23 poena.

Sjajan je podatak da se Jutina serija pobjeda poklopila sa Klarksonovim dolaskom iz Klivlenda dan uoči Božića po gregorijanskom kalendaru. U tih devet utakmica postizao je po 15,2 poena, igrao svaki put više od 20 minuta i pokazao koliko će biti pojačanje hitu NBA lige.

Snajderov tim u ovom trenutku ima drugi najbolji skor na Zapadu (27-12), izjednačen je sa Denverom i prvi je pratilac zaista snažnih Los Anđeles Lejkersa, koji su na 33-7 i takođe imaju za sobom devet trijumfa u nizu.

Prošle noći, Juta je nadoknadila zaostatak od 15 poena, impresivnom serijom 21:3 preuzela utakmicu od Vašingtona i pokazala koliko će je biti teško slomiti. Šansu da je sruši sljedeći će imati Bruklin sa oporavljenim Kajrijem Irvingom, a u petak bi moglo da se dogodi da upravo protiv "džezera" debituje dugo iščekivani prvi "pik" sa ovogodišnjeg NBA drafta - Zajon Vilijamson.

"Džezeri" će biti spremni da ga dočekaju...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC