• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota digao ton: Šta je Sikma, Ajnštajn? Zezao se... Više nemamo benzina!

Autor Mladen Šolak

Trener Crvene zvezde emotivno govorio o utakmici protiv Albe i uzastopnom porazu u Evroligi.

 Crvena-zvezda-Zalgiris-Dragan-Sakota-izjava-Luk-Sikma-povrede-problemi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda završila je "duplu" evroligašku nedjelju neuspešno - drugim porazom u 48 sati.

Poslije Žalgirisa, u Štark areni pobijedila je i Alba, samo je to uradila još dramatičnije - u produžetku.

Možda će vas zanimati

Crveno-bijeli su vodili na poluvremenu, pa izdržali rafal Nijemaca od sedam trojki u trećoj četvrtini, a onda su na kraju četvrte imali napad za pobjedu.

I odigrali ga jako loše.

Nakon što Lazić i Štimac nisu pogodili šuteve za vjerovatnu pobjedu, meč je otišao u dodatni period, u kojem je Alba bez previše trzavica savladala sve sporije domaćine i ostvarila drugi trijumf na strani ove nedjelje. Prethodni je bio u utorak u Pireju.

Poslije utakmice, Zvezdin trener Dragan Šakota izašao je pred novinare i govorio na momente glasnije nego do sada.

"Očekivali smo tešku utakmicu, drugu u samo dva dana. Imali smo u posljednjem napadu šansu za pobedu, ali tako je - kako je. Sa manjkom energije, to je otprilike to".

Na pitanje da komentariše lošu igru Džejmsa Gista (2 poena), koga su navijači Zvezde ispratili zvižducima, trener je odgovorio kontrapitanjem:

"Da ih tjeramo sve? Igrač odigra slabo i to je za kritiku, nema šta. Ne bježimo od toga da smo slabo odigrali završnicu utakmice. Trebalo bi da budemo zadovoljni prvim dijelom. Kontrolisali smo ritam, primili dosta naivno neke koševe u početku..."

"U drugom dijelu se očigledno radilo o onom što želite ili ne želite da shvatite, ali ostali smo bez igrača i energije. Nema benzina, ne radi auto. Da kritikujemo ko ima manje snage ili više? Prošli put sam pogrešno rekao, Žalgiris je imao četiri dana do naše utakmice, a Alba tri i lagano putovanje iz Atine. Dakle, kompletno drugačija priprema i pristup. A, nama fale igrači i nemamo energije".

Šakota je dodao da je kapiten crveno-bijelih nastupio uprkos objektivnom problemu.

"Lazić danas nije trebalo da igra. Ima temperaturu, ali borio se. Šta da mu kažem? Gist ili Simanić igraju protiv Luka Sikme, Ajnštajna, čovjek se zeza sa njima... Mi Sikmu nemamo. Imamo to što imamo. I taj Sikma bi vjerovatno drugačije izgledao da smo danas imali Kuridžu ili Davidovca".

Upitan za seriju Albinih trojki u trećoj četvrtini, Šakota je rekao da je i on postavio to pitanje igračima.

"To je i moje pitanje. Što smo dopustili te šuteve, Zvezda nije tim koji ne igra odbranu. Pogledaj šta se događa u posljednje dvije utakmice. Nije stvar u tome 'hoću-neću', već 'ne mogu'. Nismo prešli centar, izgledalo je kao da igramo rukomet. Svaki 'pik' su udvajali i nismo mogli da probijemo. Koju akciju da igramo kad ne mogu da prođu?"

"Dupla nedjelja nas je pokosila, ne samo zbog ritma, već i zbog bolesti i povreda. Boriša je suviše naivan za Sikmu. To ne možemo da riješimo. Gist je spletom okolnosti četvorka. Ostale dvije četvorke nisu tu. Da ne kažem tri, jer i Perperoglu ima problem, a on kao da ne postoji".

Šakota je odsječno odgovorio na pomen krize rezultata.

"Koja kriza rezultata, napravili smo četiri uzastopne pobjede, a izgubili smo dvije. Vidiš šta se događa? Real je izgubio 24 razlike od Himkija, imao pun roster, a izgubio dvije zaredom. Neću da pominjem druge ekipe. Objektivno imamo problem, a vi da sa takvim shvatanjem očekujete od Zvezde... Da li sam pričao o najmanjem budžetu, da nisam pravio ekipu i mislim da dobro pomažem... Radim to koliko mogu, ali postoje uslovi koji nam ne dozvoljavaju da pomognem igračima više od toga. Znam gdje je granica neke kritike. Pričaćemo i analiziraćemo, ali znam i gdje su ljudske sposobnosti i objektivne stvari. Igramo protiv ekipe koja je tri godine sa istim trenerom u gotovo istom sastavu, igraju tečno, bez ikakvog pritiska, a mi to nemamo. Non stop smo u tenziji. Nama je Mega bila važnija utakmica".

Kad će se povrieđeni priključiti?

"Davidovac ni danas nije mogao da trenira, a najrealnije je da bi on mogao prvi da se vrati. Imamo tri-četiri igrača uzastopno sa temperaturom i na infuziji. Najiskrenije mi je teško. Najradije bih da bolestan igrač ne igra, ali nema ko. Najradije bih ih i kritikovao, ali to donekle mogu, a donekle ne mogu".

Za kraj, emotivni Šakota je dodao...

"Za sada je tako - kako je. Ako budemo svi zdravi mislim da možemo da izvučemo program".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC