• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan čuva prvo mjesto! Koš Zadra napunjen do vrha!

Autor mondo.rs

Siguran je bio Partizan i ostvario devetu uzastopnu pobjedu

 ABA liga KK Partizan - KK Zadar 87:60 Izvor: MN PRESS

Mučio se Partizan u početku, bio je u grču, a onda su Džejms Makadu i Vil Mozli pokrenuli svoj tim, koji je tako došao do devete uzastopne pobjede u prvenstvu i 12. u poslednjih 13 utakmica na "Jadranu".

Na kraju pobjeda Partizana 87:60 (12:13, 31:13, 18:18, 26:16).

Možda će vas zanimati

 Slabo je počela utakmica za obje ekipe. Partizan nije nije uspjevao ništa da pogodi, trebalo mu je četiri minuta za prvi koš iz igre. Ni Zadar nije bio nešto bolji, ali je imao vođstvo. Bilo je, doduše, jako malo poena, pošto je poslije oko osam minuta igre bilo 8:6.

Na kraju prve četrvtine Zadar je imao poen prednosti 13:12 i dobro je počeo i drugu četvrtinu. Čuvali su gosti reket, Partizan je jako loše šutirao (3/18 u prvoj četrvtini), ali su se stvari preokrenule sredinom druge četvrtine.

Tada je Vil Mozli "zalijepio" bananu Stefanu Fundiću, podigao publiku na noge, ali i donio energiju svom timu. Nakon toga je Partizan živnuo u odbrani, otvorio sebi kontru i počeo da daje lake poene.

Onda se "aktivirao" i Makadu, koji se istakao sjajnom sekvencom kada je u napadu zakucao, a onda u sljedećoj odbrani imao sjajnu rampu koja je rezultirala kontrom za osjetniju prednost.

Poslije toga se i "opustila" ruka, počeo je Partizan da pogađa i za tri i prednost je nastavila da raste, da bi na poluvremenu bilo 43:26.

Slično je bilo i u drugom poluvremenu, a moglo bi da se kaže da je meč riješen još u trećoj četvrtini, ali je uporani i razigrani Fundić kako-tako držao nekakav priključak (ispod 20 poena), ali on stvarno nije bio dovoljan za trijumf.

Vrijedi zabilježiti i da je Zadar imao pomalo nevjerovatan šut za tri poena od čak 1/26!

Ponovo je bio dobar i Urpš Trifunović, koji je postigao 12 poena. Najefikasnji su bili Makadu i Jaramaz sa po 13, dok je Veličković postigao 10. Fundić je postigao 19 poena za Zadar.

Partizan u sljedećem kolu ide u goste Crvenoj zvezdi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC