• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijerijev recept za Darušafaku: Brže, pametnije, sa neviđenom energijom

Autor mondo.rs

"Tim se borio pametno, ali se nije pametno borio. To mora da se mijenja".

 Trinkijerijev recept za Darušafaku: Brže, pametnije, sa neviđenom energijom Izvor: MN PRESS

Partizan je na velikom ispitu. U goste mu dolazi Darušafaka, "najtvrđi" protivnik u drugoj fazi Evrokupa i ekipa koja je pobijedila crno-bijele prije sedam dana u Istanbulu.

Pobjeda sutra u dvorani "Aleksandar Nikolić" dovela bi Partizan na korak do četvrtfinala, ali put do pobjede neće biti lak.

Možda će vas zanimati

 "Ja se nadam da smo shvatili i naučili lekciju, jer smo u Istanbulu imali loš dan u napadu i to nas je koštalo utakmice. Ekipa se borila, nije se pametno borila, ali je dala sve što je imala tog dana. Na kraju smo uspjeli da nekako preživimo loš dan u porazu, ali sutra moramo baš okrenuti 180 stepeni našu igru", rekao je novinarima trener Andrea Trinkijeri, a onda je pojasnio na šta misli.

"Moramo biti brži, moramo biti pametniji. Moramo da igramo utakmicu sa neviđenom energijom, jer su oni igrali tvrđe od nas, a to me žulja. Ja to tretiram kao plej-of seriju, a između je bila utakmica sa Zadrom, ali sedam dana, detalji, neka rotacija, neka promena…mogu biti važni. Ono što želim je da moja ekipa bude izuzetno tvrda, da igramo sa punom energijom, da se baca za svaku loptu, da budemo super fokusirani, a to sa energijom nije uvijek tako lako. A glavna stavka je da igramo hladnom glavom. To je moj cilj", rekao je Trinkijeri.

Prva utakmica je bila izuzetno tvrda, Darušafaka je igrala na ivici faula, a reklo bi se i preko njega, "na domaći teren".

"Ja ne mogu ništa da kažem o kriterijumu suđenja jer ne znam kakav će biti. Znam da su izvrsnu utakmicu odigrali, na limitu faula. Tako se desi, mi moramo biti pametniji, brži i bolji od toga. Moramo da nađemo načina da dobijemo utakmicu", odgovara trener.

Prva utakmica bila je baš kao što su svi očekivali: tvrda, teška, moralo je da se bori za svaki poen...hoćemo li sutra vidjeti istu stvar?

"Ako me pitate da li je meni okej dobiti utakmicu 49:46, da", odgovara trener.

Partizan će biti oslabljen za povrijeđenog Redžija Redinga, ali zato je danas na treningu bio Žanis Peiners, ali je trener kazao da on ipak neće biti u konkurenciji za sastav.

"Trenutno je Uroš (Trifunović) zaslužio mjesto. Trenutno", rekao je kratko trener.

To je što se tiče sastava i fizičkog zdravlja. A mentalno? Pritisak postoji, ali se Trinkijeri uzda u jednu stvar.

"Pritisak je uvijek tu. Energija, koncentracija i pamet. Znam kako se spremaju ovakve utakmice. Ja mislim da će biti važan jedan faktor: Pionir je u 30-40 godina donio ovom klubu mnogo toga, glavu protivnika više puta. Haj'mo još jednom", rekao je Trinkijeri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC