• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman: Neka Micić ode u NBA, ali kao vođa, a ne na lažni ugovor

Autor Mladen Šolak

"Biću srećan ako bude tako", rekao je turski trener o mogućnosti da uskoro ostane bez srpskog plejmejkera.

 Vasilije-Vasa-Micic-NBA-liga-Ergin-Ataman-izjava Izvor: MN PRESS

Anadolu Efes kontrolisao je meč protiv Zvezde, uglavnom vodio 20 poena razlike, a u završnici video kako se crveno-beli vraćaju i prave finiš uzbudljivijim nego što se pretpostavljalo.

Ipak, ekipa Ergina Atamana odbranila je u završnici prednost i nastavila seriju pobeda, na zadovoljstvo svog šefa struke.

Možda će vas zanimati

Turski stručnjak pohvalio je posle utakmice odličan start svog tima. 


"Perfektno smo počeli. Odigrali smo fantastično prvo poluvreme, igrali smo odličnu odbranu protiv njihove pikenrol igre. U napadu su se istakli Larkin i Boboa. Bila je super košarka u prvom delu", rekao je on.

"Treća četvrtina je počela isto, ali ubrzo smo prestali da igramo košarku. Samo smo hteli da sačuvamo rezultat, da pobedimo. Mnogo smo rotirali, to nije naš stil. Imali smo 20 poena prednosti, čekaju nas tri utakmice u pet dana i izgubili smo balans u napadu. Napravili smo neke glupe izgubljene lopte, dopustili smo im malo da se vrate, ali teško je izgubiti 21 poen razlike".

Ataman je posebno govorio o Vasiliju Miciću, srpskom organizatoru igre, koji je dočekan aplauzima i poklonom Crvene zvezde.

"Micić se večeras vratio posle tri nedelje, nije bio na svom nivou. On je sjajan igrač i siguran sam da će za nekoliko dana opet igrati kao i inače".

Na pitanje o mogućnosti da odlični srpski plejmejker uskoro ode u NBA, o čemu je pisano prethodnih dana, Ataman je rekao da će biti srećan ako se taj transfer dogodi, ali samo pod uslovom da srpski košarkaš ode tamo da igra.

"Biću veoma srećan zbog njega. Vasa je sjajna osoba, on je mlad igrač, koji svake godine napreduje i napravio je veliki korak u mom timu. Ove sezone igra takođe veoma dobro. Što se tiče NBA, biću srećan ako ode tamo i potpiše dobar ugovor. A imate dve vrste ugovora, jer postoje i oni 'lažni', koje potpisuju igrači koji odu tamo da sede. Larkin je imao ponude, ali je hteo da bude lider u NBA ligi i zato se vratio u Efes. Dakle, ako Vasa ode tamo da bude glavni igrač, onda ga podržavam".

Upitan da li ga je iznenadilo ubedljivo prvo mesto na evroligaškoj tabeli, Ataman je odgovorio odrično.

"Ne, mi smo tim koji je prošle godine igrao finale. Za mene to nije iznenađenje. Sačuvali smo isti tim i dodali smo dva važna igrača - Singltona i Pitersa. Možda je iznenađenje za vas to što igramo perfektnu košarku bez našeg prvog centra Brajanta Danstona".

"Naša prednost je što smo sačuvali tim. Osim nas, samo je Real Madrid sačuvao tim. Svi drugi su napravili velike transfere. Imamo igrače pod ugovorima, potpisamo smo sa Larkinom, Micićem, Simonom, Andersonom... Nismo promenili ništa", dodao je Ataman.

Posle večerašnje, sedme pobede u nizu, Efes ima skor 19-3 i tri pobede više od CSKA, Barselone i Reala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC