• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovakav doček je šok: Danilović je u Bolonji stvarno legenda! (VIDEO)

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Predrag Saša Danilović, predsednik KSS-a, gostuje zajedno sa Partizanom Bolonji, u gradu gde je pravo božanstvo.

 Ovakav doček je šok: Predrag Danilović je u Bolonji stvarno legenda! (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Da je Predrag Danilović omiljen u Bolonji znali smo i pre nego što je Evrokup spojio u istu grupu dva njegova bivša kluba. Videlo se to i po prvim izveštajima Nebojše Markovića sa lica mesta.

Čuveni dres sa brojem 5 je pod svodovima hale, na ulicama, suvenirnicama i u klupskoj prodavnici možete prepoznati da je Danilović ostavio dubok trag. Da mu pokažu koliko ga cene, navijači su se postarali i na samom meču.

Možda će vas zanimati

Predsednik KSS je otputovao na Partizanovo gostovanje u Bolonju, a tamo je prijem bio veoma topao. Navijači oba tima ovacijama su pozdravili legendu timova koji su nešto kasnije počeli da se bore za prvo mesto u grupi i nešto lakši raspored u nastavku sezone.


Partizan i Bolonja imaju iste ciljeve ove sezone, da u drugom po rangu takmičenju evropske košarke stignu što dalje, pa i do samog pehara. Barem na kratko, šou im je ukrao čovek koji je godinama u penziji, ali kog navijači oba tima prosto obožavaju.


Kako i ne bi kada je u ovim ekipama pisao istoriju evropske košarke. Vodio ga je put kasnije i u NBA ligu, gde je nastupao za Majami i Dalas, ali je svoju igračku karijeru završio upravo u Bolonji, gde je odigrao i svoj oproštajni meč od košarke.

Podsećanja radi, Predrag Danilović, koji je bio šampion Evrope i u dresu Partizana, osvajao je taj trofej i kao član tima iz Bolonje. Pored toga je četiri puta bio šampion Italije, uz jedan kup i jedan Superkup u toj zemlji. 

Mnogo emocija u ovom meču koji na nekoliko načina povezuje istoriju srpske, odnosno jugoslovenske i italijanske košarke. Trenutni članovi Virtusa su Stefan Marković, Miloš Teodosić i Stefan Nikolić, a sa klupe ih predvodi doskorašnji sleketor i bivši Danilovićev saigrač iz reprezentacije, Aleksandar Đorđević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC