• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac slomio Tea i Virtus, emocije slomile Zagorca

Autor mondo.rs

Nakon što je sa nula pogodaka iz igre na 20 sekundi pre kraja dobio i rat sa Teodosićem i utakmicu za svoj tim, Rade Zagorac popustio je pod naletom emocija i u suzama primao čestitke saigrača dok je "Paladocom" odzvanjala pesma grobara.

 Zagorac slomio Tea i Virtus, emocije slomile Zagorca Izvor: YouTube screenshot

U Istanbulu je šutirao 3/3 za dva i 2/4 za tri poena do poslednjih pet sekundi utakmice kada se podigao na trojku za pobedu i promašio.

U Bolonji je šutirao 0/2 za dva i 0/4 za tri poena do poslednjih 20 sekundi utakmice, kada se odrazio na polaganje za pobedu i pogodio.

Možda će vas zanimati

"To se nekad tako desi", kratko je i nevoljno prokomentarisao Rade Zagorac sinoć.

Svestan da je o tim stvarima pametnije ćutati i raditi, stegao je zube, ćutao i radio posle poraza od Darušafake, a kada je krađom lopte Džulijusu Gemblu i košem za presudno vođstvo od 82:83 "prelomio" i crno-beli derbi u Bolonji i dobio psihološki rat sa Milošem Teodosićem…

...nije mogao da sakrije emocije.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Dok je ekipa proslavljala plasman u Top 8 fazu Evrokupa sa vernom grupom navijača na tribinama "Paladoce", "Zagor" je sa suzama u očima primao čestitke od saigrača dok su se u njemu "lomili" osećaji radosti i olakšanja.

Nešto kasnije, istuširan i miran, reporterima iz Beograda koji su pratili crno-bele na ovom gostovanju rekao je…

"Mnogo je važna pobeda iz mnogo aspekata, ogromna je potrošnja energije, što smo mogli da vidimo posle utakmice i sa našim navijačima. Nije floskula, i da imamo 100 ljudi, bitno je da imaš podršku, ma kakva bila. A danas je bilo...", pričao je, zastao kratko i nastavio:

"Koliko smo se mi trudili da pariramo ekipi koja je po svim merilima glavni favorit, toliko su se i oni trudili protiv brojčano nadmoćnije domaće publike. Imali smo dve utakmice. Hvala im na tome, idemo dalje".


O mentalnoj čvrstini i karakteru ovog sastava trenera Andree Trinkjerija govorio je i kapiten Novica Veličković. Zagorac, takođe, misli da postoji nešto posebno u ovoj generaciji košarkaša Partizana.

"Mnogo puta smo pričali na tu temu. Dobijamo jake udarce od dobrih ekipa i dobrih igrača i svaki put se dižemo i nastavljamo dalje, tako je bilo i ovog puta. Mnogo je velika važnost utakmice i to će se tek videti posle", rekao je Beograđanin, koji je u više navrata tokom "revanš" duela sa Virtusom imao čarke sa Milošem Teodosićem.

Na kraju, dok je MVP utakmice Kori Volden pogađao prvo slobodno bacanje za 82:84 na 1,9 sekundi pre kraja, pa inteligentno odlučio da namerno promaši drugo, Teodosić je pokušao da isprovocira Zagorca i natera sudije da mu dosude tehničku, ali mlađi nije naseo.

Ni na terenu, ni u miks zoni...

"Ne bih komentarisao, poštujem veličinu Miloša Teodosića van terena, a na terenu se borim za svoj tim", rekao je kratko i potvrdio da je, poput Nemanje Gordića, i on završio meč povređen.

"Izvrnuo sam zglob jedno dva minuta pre kraja. Boli, ali verujem da će biti u redu do nedelju", odgovorio je Zagorac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC