• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina Maljković zadovoljna, selektorka SAD izuzetno poštuje Srbiju

Autor mondo.rs

Selektor i kapiten Srbije bile su zadovoljne, uprkos porazu od SAD

 Marina-Maljkovic-zadovoljna-selektorka-SAD-izuzetno-postuje-Srbiju Izvor: MN PRESS

Ništa se nije promenilo u reprezentaciji Srbije posle utakmice protiv najbolje ekipe na svetu. Marina Maljković kaže da cilj ovog kvalifikacionog turnira čeka njenu ekipu za vikend.

Selekcija SAD, naravno, zaslužuje čestitke i poštovanje, ali prava meta su utakmice protiv Nigerije i Mozambika u subotu i nedelju.

Možda će vas zanimati

"Uz igru protiv ovakvog tima, atmosferu, našu ekipu, možemo da budemo zadovoljni. Užasna treća četvrtina, ali najgore je što smo dali samo 18 poena iz reketa. Tokom utakmice sam govorila o mnogo poena koje daju iz reketa, a to je nešto što mora da nestane već ovog vikenda. Imamo samo jedan dan, jedan trening da se spremimo za ono što je glavni cilj ovog turnira, a glavni cilj je plasman u Tokio. 


Kapitenka Jelena Bruks takođe je bila zadovoljna.

"Mislim da je bila dobra utakmica da se vidi i da se igra. Čestitamo SAD, one su sjajne kao i uvek. Iskoristile smo ovu utakmicu da se pripremimo za ono što dolazi za vikend. Bile smo bolje u drugom poluvremenu, nego u prvom, ali ima dobrih stvari koje možemo da izvučemo, ali i loših na kojima treba da radimo", rekla je ona.

Trener reprezentacije SAD Šeril Riv rekla je da jako dobro poznaje i poštuje Srbiju, koju je imala prilike da gleda na Olimpijskim igrama 2016. godine.

"Nema mnogo timova koji mogu da nas namuče i znali smo da je Srbija jedan od njih. Upoznala sam ih 2016. godine kada je Srbija osvojila srebro na Olimpijskim igrama. Poštujemo to koliko rade i koliko su fizičke tvrde, a izuzetno poštujem trenera Marinu (Maljković). Ako ne igrate dobro, izgubićete i zato smo morale da igramo dobro", objasnila je Riv.

SAD su već izborile plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ali zbog odluke FIBA ipak moraju da igraju kvalifikacije. Stručni štab nema problem sa tim, štaviše, gleda na to kao na sjajnu priliku.

"Mi gledamo na ovo kao na sjajnu priliku da se okupimo, da prođemo kroz izazove, da dobijemo priliku da se takmičimo i isprobavamo pre Tokija, i mi je koristimo. Pokušavamo da dovedemo što jači tim, jer jednim okom gledamo Tokiju i to je način na koji pristupamo", rekla je ona.

Skajlar Digins je pohvalila domaću atmosferu.

"Atmosfera je bila luda, domaća publika je učinila utakmicu teškom. Sjajna timska pobeda, jedna manje, još dve", rekla je ona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC