• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Beron ne igra: Šakotina taktička odluka pred (naj)važnije mečeve!

Autor mondo.rs

Nije povrijeđen, ali jeste pošteđen. Evo i zašto.

 Himki-Zvezda-UZIVO-Sportklub-HD-livestream-Bili-Beron-ne-igra-zbog-Mornara-i-Kupa Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dragan Šakota napravio je jednu izmjenu u sastavu za večerašnje gostovanje u Podmoskovlju u odnosu na dvanaestorku koja je 48 sati ranije u "Areni" zabiležila važnu pobjedu nad Panatinaikosom i ostala u trci za plej-of pozicijama.

Umjesto Bilija Berona, u utakmici 24. kola Evrolige nastupio je Ognjen Dobrić, koji je preskočio duel sa Atinjanima nakon što prije 96 sati u "Pioniru" nije imao značajnu ulogu u takođe važnoj pobjedi nad Partizanom pred ulazak u finiš trke za plej-of pozicije.

Pratite UŽIVO utakmicu u Rusiji: Himki - Crvena zvezda!

Možda će vas zanimati

Ognjen Dobrić imao je solidnu ulogu protiv Partizana, ali je potom propustio oba evroligaška ispita ove nedjelje zbog bolesti. U oba slučaja odmijenio ga je Boriša Simanić, s tim da ga Šakota nije koristio u srijedu u "Areni".

S obzirom na to da Amerikanac nije povrijeđen, iz ove odluke trenera Crvene zvezde može se jasno zaključiti da je između dvije iscrpljujuće trke za plej-of pozicije prednost data onoj u ABA ligi, u kojoj aktuelnog šampiona po povratku iz Rusije očekuje derbi na parketu direktnog konkurenta za prva četiri mjesta na tabeli.

Utoliko, Zvezda će pravo iz Moskve odletjeti u Crnu Goru na vruće gostovanje Mornaru u 19. rundi regionalne lige, koju domaćin u "Topolici" dočekuje sa skorom 11-7, na diobi četvrtog mesta sa ekipama Olimpije i Primorske.

Ova tri tima imaju pobkedu manje od evroligaša, kojeg poslije susreta u Baru očekuje napad na Kup Radivoja Koraća i, potom, mali predah zbog starta kvalifikacija za Eurobasket 2021 tokom kojih će se igrati samo Evroliga.

31/01 - Anadolu Efes 78:85

03/02 - Partizan 92:86

05/02 - Panatinaikos 78:73

07/02 - Himki

10/02 - Mornar

13/02 - Radnički

15/02 - polufinale Kupa*

16/02 - finale Kupa*

21/02 - CSKA Moskva

Do ponedjeljka, 17. februara, Crvena zvezda će u Beogradu provesti samo jedan dan - naredni utorak - koji će ekipa iskoristiti da "prepakuje" stvari i produži u Niš na potencijalne tri utakmice u četiri dana: četvrtfinale u četvrtak, polufinale u subotu i veliko finale u nedjelju.

Šakotini momci već su uveliko zakoračili u vjerovatno najzahtjevniji period sezone, sa tri odigrane utakmice u prethodnoj nedjelji u kojima se Beron poprilično potrošio i to je bilo evidentno protiv Panatinaikosa.

Amerikanac je 31. januara u porazu od Anadolu Efesa (78:85) odigrao 30 minuta (14 p, 3 sk, 4 as, 2 ukr), 3. februara proveo je 27 i po minuta na parketu u "vječitom derbiju" (92:86) i bio najbolji akter utakmice (26 p, 4 sk, 2 as, 3 ukr), posijle čega 5. februara ostao bez energije u trijumfu nad Atinjanima (78:73) i za 18 minuta napunio samo jednu statističku kategoriju (18 p).

Svjež i "našpanovan" Beron biće preko potreban Šakoti u Baru i Nišu, pa je iz taktičkih razloga odlučeno da preskoči 42. zvaničnu utakmicu u sezoni 2019/20.

U drugoj sezoni u crveno-bijelom dresu ubojiti šuter bilježi prosječno 12,1 poen, 2,2 skoka, 2,6 asitencija i 0,9 ukradenih lopti u ABA, odnosno 11,5 poena, 2,4 skoka, 2,1 asistenciju i 0,8 ukradenih lopti u Evroligi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC