• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar pred Zvezdu: Raskid ugovora, saopštenje i poruka "Najskuplji ikad!"

Autor mondo.rs

U kakvom trenutku i raspoloženju u Crnoj Gori dočekuju crveno-bijele.

 KK-Mornar-Bar-Crvena-zvezda-saopstenje-izjava-Najskuplji-tim-ikad Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda gostovaće u ponedjeljak Mornaru, u utakmici koja nosi veliki značaj za oba kluba u borbi za plasman u plej-of.

Ekipa Dragana Šakote trenutno je trećeplasirana na tabeli, sa 12 pobjeda, dok je Mornar peti, sa trijumfom manje. S obzirom na to da je Cedevita u subotu pobijedila Zadar, a Primorska izgubila protiv FMP-a u Železniku, i jedni i drugi imaju još po jedan tim na svojoj poziciji.

Zbog toga će sutrašnji meč (18 časova, TV Arena sport) imati posebnu važnost, koga su svjesni u oba kluba.

Možda će vas zanimati

Uoči sutrašnjeg duela, Zvezda je odigrala čak tri meča ove nedjelje (Partizan, Panatinaikos, Himki), dok se Mornar oprostio od FIBA Lige šampiona porazom od Gazijantepa, a onda bio takođe veoma aktivan.

Prije svega, Barani su u petak ozvaničili rastanak sa iskusnim centrom Mirzom Begićem, uz poruku na rastanku: "Jednom mornar - uvek mornar! Hvala starom košarkaškom vuku na lijepim željama na pozdravu, u Mornaru će uvijek imati prijatelje".

Nekadašnji centar Reala odigrao je 14 mečeva za Mornar u ABA ligi, prosječno na terenu provodio po 9,2 minuta i posljednji put nastupio 18. januara protiv Cedevite Olimpije.

U međuvremenu, Mornar je krajem januara doveo američkog centra Darija Hanta, kao i beka Ajzeju Vajtheda, koji nije zablistao na debiju, ali je na Twitteru najavio svoje bolje igre.

Poslije definisanja sastava, Barani su se potpuno posvetili utakmici protiv Zvezde i izdali saopštenje o tome što je meč proglašen susretom "visokog rizika".

"I pored naše maksimalne korektnosti, koju smo više puta demonstrirali tokom minule tri i po godine otkako se takmičimo u ABA ligi, prepoznajemo neke pokušaje koji bi trebalo da nas izbace iz kolosijeka, kako ne bismo pomrsili račune onima koji su sebe unaprijed vidjeli u plej-ofu. Učinićemo sve da im, u korektnoj i fer borbi, kao i uvijek kad su Mornar i Bar u pitanju, upravo pomrsimo te račune", navedeno je u saopštenju, bez pominjanja imena Crvene zvezde ili nekog drugog kluba.

Potom se medijima obratio trener Mornara, Mihailo Pavićević.

"Ušli smo u dobru seriju i to nam daje za pravo da vjerujemo u sebe. Ali, treba biti i objektivan: u goste nam dolazi najskuplja i, vjerovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne treba da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi. Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača. Za mene kao trenera ovakve utakmice su veliki izazov. U svakom slučaju, utakmica zavisi od Zvezde ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige. Ako oni sa ovim sastavom odigraju svoj maksimum, onda ih je zaista gotovo nemoguće pobijediti. Potvrda mojih reči je veliki broj pobjeda u Evroligi. Drugo je pitanje zašto takav sastav ne daje očekivane rezultate. To nije moje da analiziram i komentarišem, ali u svakom slučaju apsolutno poštujem ekipu Crvene zvezde i tako ćemu ući u ovaj meč”, kazao je Pavićević uoči važne utakmice.

KK Mornar Bar
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC