• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajon prvi put brojao preko 30, Hjustonov "smol bol" samo gazi

Autor mondo.rs

"Ruki" Pelikansa bio je prosto nezaustavljiv i imao je odgovor na sve čime ga je Portland "gađao".

 Zajon-Vilijamson-31-poen-Rasel-Vestbruk-i-Dzejms-Harden-78-poena-NBA Izvor: Guliver, Jonathan Daniel/Getty Images North America

Hjuston je zaustavio Boston! U velikom okršaju u Teksasu, "rakete" su prekinule niz Seltika od sedam pobjeda i zabilježile pobkedu 116:98.

Hjuston su do pobede predvodili, znate i sami, Džejms Harden sa 42 i Rasel Vestbruk sa 36 poena.

Možda će vas zanimati

Iako krajnji rezultat djeluje ubjedljivo, do njega se došlo kada je domaći tim napravio seriju 15:2 oko dva minuta prije kraja meča. U toj seriji Harden je postigao šest poena, a Danjuel Haus pet.

Na Hardenov učinak treba dodati i osam skokova i sedam asistencija, a na Vestbrukov 10 skokova i pet asistencija. Hjustonu se očigledno isplati "smol bol" na koji se oslanjaju od kada su prošle nedjelje trejdovali Klinta Kapelu.

Harden i Vestbruk protiv Bostona
Izvor: Youtube/Free Dawkins

Najefikasniji u Bostonu bio je Gordon Hejvord sa 20 poena, dok je Džejlen Braun dodao 19. Ovo je Seltiksima bio prvi poraz još od 26. januara.

San Antonio je takođe prekinuo seriju, ali svojih poraza i to, ni manje ni više, nego u Oklahomi. Poslije pet vezanih poraza, Spursi su pobijedili Tander 114:106, predvođeni Lamarkusom Oldrižom i njegovih 25 poena i 14 skokova.

"Sjajan trud, jako se radujem zbog igrača. Prvo poluvrijeme je bilo teško, a ove sezone smo imali mnogo utakmica koje nismo završili. Ali, večeras jesmo, tako da igrači zaslužuju sve pohvale", rekao je Greg Popović poslije meča.

Spursi u posljednjih 10 utakmica imaju samo dvije pobjede, dok je ovo Oklahomi bio drugi vezani poraz, poslije učinka od devet pobjeda u 10 utakmica.

San Antonio sada u "Ol star" pauzu ulazi sa četiri pobjede manje od osmog Memfisa na Zapadu, dok je Oklahoma ostala na diobi šestog i sedmog mjesta sa Dalasom.

San Antonio protiv Oklahome
Izvor: YouTube/ MLG Highlights

Lijepo ide i Nju Orleansu, koji je kod kuće pobijedio Portland 138:117 i tako ostvario treći vezani trijumf. Glavna vijest tu je 31 poen Zajona Vilijamsona, koji je dostigao cifru od 30 poena na meču u tek devetoj utakmici NBA karijere.

Štaviše, Vilijamson je taj 31 poen postigao za jedva 28 minuta na terenu.

"Očekujem da imam uticaj, ali ne očekujem ništa slično ovome. Nekako, samo čekam da uđem, da se nekako uklopim, da probam da ne zabrljam, ali me trener i saigrači uvijek guraju napred. Imam velika očekivanja od sebe, ali treba naći granicu između stvarnosti i snova", rekao je nasmijani Vilijamson na svoj uobičajeno prijateljski način.

Vilijamson je sa svojih 198 centimetara i 130 kilograma bio potpuno nezaustavljiv za odbranu Portlanda, koja je probala sve da ga zaustavi, ali je on uvijek bio ili previše jak, prebrz ili obje te stvari.

Nju Orleans protiv Portlanda
Izvor: Youtube/ESPN

"Mislim da ga ne mogu porediti sa bilo kim koga sam ikad video", rekao je veteran Portlanda Karmelo Entoni.

"Neko ko je toliko moćan, a toliko skače... prosto vidiš kako postaje sve bolji i kako dobija osjećaj za igru", dodao je on.

Dejm Lilard postigao je 20 poena za Portland, što je manje nego pola od njegovog prosjeka u posljednjih 10 utakmica - 42.

U NBA je večeras na programu 13 utakmica, a onda slijedi "Ol star" vikend, pa pauza do 21. februara.

Rezultati utakmica igranih u noći između utorka i srijede:

Filadelfija - LA Klipers 110:103
Vašington - Čikago 126:114
Nju Orleans - Portland 138:117
Oklahoma - San Antonio 106:114
Hjuston - Boston 116:105

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC