• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće derbi za trofej: Čvrsti Partizan braniće "Žućkovu ljevicu" u finalu!

Autor mondo.rs

I ove zime, treću godinu zaredom, za pehar Kupa Radivoja Koraća igraće Partizan i Crvena zvezda!

 Partizan-FMP-polufinale-Kupa-Radivoja-Koraca-uzivo-TV-Arena-sport-live-stream-rezultat Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Četvrtu godinu zaredom, u finalu Kupa Radivoja Koraća gledaćemo najveće srpske klubove!

Partizan, branilac trofeja, zakazao je "vječiti" derbi za nedjelju u 21 čas (TV Arena sport) protiv Crvene zvezde, prije svega veoma čvrstom i koncentrisanom igrom u napetom duelu protiv "pantera".

Partizan - FMP 85:77 (24:22, 16:23, 23:12, 22:20)

Možda će vas zanimati

Za razliku od crveno-bijelih, koji su savladali Megu trojkom Bilija Berona u posljednjoj sekundi, ekipa Andree Trinkijerija mirnije je ostvarila plan za polufinale, prije svega zato što je u najvažnijoj fazi meča zategla odbranu "do pucanja".

FMP je na pauzi vodio pet poena i do tada nalazio nekoliko načina da zadaje udarce favoritu, a onda je naišao na crno-bijeli zid, od koji se odbijao i odbijao, sve dok Partizan nije vratio prednost, koju nije ispuštao do kraja.

Iako je Trinkijeri tokom utakmice smišljao različita rešenja, pa tako savljao Rašona Tomasa i na poziciju "tri", ipak je večeras odbrana presudila. Slikovit dokaz toga je da je FMP-u nastavku bilo potrebno 15 minuta da postigne 15 poena.

U takvoj situaciji, uz lidersku ulogu Ognjena Jaramaza (11 poena) i važne poene Radeta Zagorca (10), crno-beli su postepeno uhvatili ritam i preuzeli punu kontrolu.

Sa druge strane, dok je meč odmicao FMP nije uspevao da vrati svoju tečnu igru. U tim neuspelim pokušajima "sekle" su ga i tri tehničke greške zbog prigovora, pa je zato i trener "pantera" Vladimir Jovanović morao da ode u svlačionicu pre kraja, zbog kazni za klupu.

Prekidi zbog tehničkih, čestih faulova i uvreda za Vesnu Čović sa tribina (zbog kojih je reagovao i kapiten Partizana, Novica Veličković) učinili su meč napetijim nego što je to pokazivao semafor, pa se i drugo polufinale odužilo na malo manje od dva sata košarke.

Posle pozdrava sa navijačima, ekipa Andree Trinkijerija otišla je na još jedan kratak odmor pred sutrašnji, treći meč u nizu, u kojem će ulog biti prvi trofej u sezoni.

Crno-beli su slavili u prethodna dva finala Kupa Koraća protiv najvećeg rivala, a ta serija međusobnih mečeva Večitih za "Žućkovu levicu" započela je 2017. trijumfom Crvene zvezde.

Ko će pobediti u nedelju?

Pročitajte sve rezultate Kupa Radivoja Koraća.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC