• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota još jednom o Kupu: Sudije nas oštetile u finalu

Autor mondo.rs

Uoči meča protiv CSKA, trener crveno-belih osvrnuo se ka porazu od Partizana u utakmici za "Žućkovu levicu".

 Dragan Šakota još jednom o Kupu: Sudije nas oštetile u finalu Izvor: MN PRESS

Iako su prošla tri dana, i dalje jak utisak finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća, u kojem je viđena jedna od uzbudljivijih završnica u istoriji tog takmičenja.

Košarkaši Zvezde vodili su šest poena prednosti u poslednjem minutu, ali je Partizan našao način da se izvuče iz teške situacije, da uvede meč u produžetak i da još jednom odbrani trofej Kupa.

Možda će vas zanimati


Odmah posle finala, Šakota je u Nišu čestitao trijumf crno-belima i nije predugo analizirao utakmicu. U sredu uveče, u Štark aren, on je na pitanje o oporavku od tog meča rekao da je detaljno pogledao snimak i da je utvrdio da je njegov tim bio oštećen.

"Nismo imali šanse da pričamo o Kupu, osim pres konferencije posle meča, gde sam bio neodređen i nisam mogao da vidim neke situacije. Da budem iskren, mislim da je bilo nekih situacija koje su za diskusiju i da smo oštećeni, kao što ne želim da izbegnem i to što smo mi pogrešili. Da krenemo od tih 45 sekundi, gde je bio dogovor da se pravi faul oko sredine, pre šuta za tri poena... To se nije desilo, skupo nas je koštalo. To ne opravdava ni nas, ni sudije za njihove greške", rekao je on, pa dodao:

"Smatram da je bilo dosta osnova da budemo nezadovoljni".

Na pitanje koliko je poraz teško pao crveno-belima, Šakota je rekao:

"Svaki poraz je težak. Odigrali smo dve jako dobre utakmice protiv Partizana - interesantne, čvrste, na nivou Evrolige, u takvim utakmicama odlučuju detalji i ne možeš da uvek predvidiš neke stvari. Mislim da je trebalo da uradimo neke stvari bolje, odigrali smo borbenu utakmicu, doveli smo meč do kraja i moram da kažem da mi se uopšte ne sviđa taj kriterijum suđenja. Analizirali smo svaki detalj, nismo bili zadovoljni i to je bio jedan deo našeg poraza".

Kup je sada prošlost, a Zvezdina sadašnjost je duel protiv CSKA, šampiona Evrope, zakazan za petak u 19 časova.

"To možda nije najbolja ekipa u Evropi, jer Efes drži tu poziciju bez problema i drži časove košarke svima, pa je održao i njima u Moskvi. Ako gledamo statistiku, oni su najbolja odbrambena ekipa u Evropi, imaju najbolji prosek skokova, oko 40, imaju sigurnost u defanzivi, u situacijama 'jedan na jedan' i timski doveli su odbranu do perfekcije", rekao je Šakota u najavi duela protiv "armejaca".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC