• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojaković: Ja hoću, ali kada će Srbija na EP?

"Kada se reprezentacija bude kvalifikovala za neko veliko takmičenje, zapitajte se koliko ću imati godina", uzvraća pitanjem na pitanje NBA košarkaš.

 Stojaković: Ja hoću, ali kada će Srbija na EP? Izvor: MONDO

Može li selektor Dušan Ivković da okupi najbolje u dresu Srbije? Boljeg šutera od Peđe Stojakovića i dalje nemamo. A, verovatno ga nećemo imati uskoro...

Ali, Peđa više nije mlad. Nije ni zdrav kao pre. Igra u timu koji se u dobroj meri oslanja na njegov učinak, plej-of je tek počeo u NBA ligi, a verovatno se neće skoro završiti za Nju Orleans.

Nije nemoguće da Stojaković ove sezone odigra "samo" 100 utakmica!

"Kada se reprezentacija bude kvalifikovala za neko veliko takmičenje, zapitajte se koliko ću imati godina? Nikada se nisam oprostio od reprezentacije, ali ... Videćemo kako će da se završi ova sezona, kako će da reaguju leđa, ipak sam se tek nedavno oporavio od povrede", poručio je najbolji trojkaš NBA lige za beogradski "Sport".

Stojaković je prošlu sezonu izgubio zbog operacije leđa. Ipak, za razliku od nekih, nije izbegavao susret sa Dušanom Ivkovićem, selektorom Srbije.

"Čisto smo prijateljski razgovarali... Tada me je informisao šta se događa u našem Savezu i košarci. Rekao mi je da je preuzeo kormilo reprezentacije i nije bilo nekih drugih konkretnih razgovora. Drago mi je da je ponovo na tom mestu, pravi je čovek. Verujem da zna šta je potrebno da se uradi da bi se košarka vratila na stare staze".

Dok još ne znamo da li ćemo imati Stojakovića na mestu "trojke", on nas bar uverava da imamo pravog selektora.

"Duda je sjajan trener. Ume da spaja igrače, da dobije poverenje od igrača. Ima dosta mladih po celom svetu, što se tiče talenta ne možemo da kažemo da oskudevamo. Ključna je stvar skupiti ih sve na jedno mesto, mislim da će to Duda i uspeti", kaže osvajač zlatnih medalja sa EP 2001. i SP 2002. godine, kada je tadašnju Jugoslaviju predvodio Svetislav Pešić.

Stojaković je, iako povređen, samo još 2003. godine na početku nizova naših posrtanja obukao reprezentativni dres. Igrao je i vukao nogu u Švedskoj. Od tada ga više nema na pripremama.

Posvetio se NBA karijeri, koja je došla u pitanje posle hroničnih problema sa leđima. Uspeo je da se oporavi i ove sezone igra odlično, baš kao i najprijatnije iznenađenje šampionata Nju Orleans Hornetsi.

"Svi smo izneneađeni kako smo svi postali dobrao ekipa. Znali smo i prošle godine da imamo talenat za plej-of, ali ne i da možemo da se razigramo tako brzo i da se borimo za čelnu poziciju na Zapadu. Kako je sezona odmicala, hemija u ekipi je bila sve bolja. Što više pobeda zabeležiš, očekivanja su sve veća. A prvi put kada malo razočaraš, odmah paljba i kritika".

Plej-of je počeo. Drugi tim Zapada, Nju Orleans, poveo je sa 1:0 protiv sedmog u konferenciji, Dalasa.

"Pripreme za takve mečeve su uvek obimne. Siguran sam da ćemo znati šta su ručali pred naše duele, jer to je jedna vrsta "ispiranja" mozga. Znamo sve njihove akcije, kompletno smo ušli "štos" igre Dalasa. Što više informacija primiš, to je bolje. Imam utisak da ishod serije zavisi od naše koncetracije", prognozira Stojaković.

Problem za Hornetse bi mogao da bude manjak iskustva.

"Iskustvo na stranu, kada počne plej-of, svi su napeti, "napaljeni"... Ali, sve se to smiri posle prve utakmice, duge su serije. Igrači su koncetrisaniji u plej-ofu, nema lakih pobeda, presudno će biti koliko smo konstantni u igri. Saigrači su pokazali dosta koncentrisanosti i stabilnosti u ključnim momentima, videćemo kako će sve to izgledati u doigravanju", uzdržan je dvostruki pobednik takmičenja u šutiranju trojki na "Ol-Star" susretima.

Stojaković, koji će 9. juna napuniti 31 godinu, igra desetu sezonu u NBA ligi. Posle nekoliko sezona za pamćenje u Sakramento Kingsima, ponovo je u prilici da pobeđuje više nego što gubi. Ponovo je u trci za završnicom plej-ofa.

Nju Orleans ili Sakramento? Sezona 2005/2006 u Indijani nije vredna pomena.

"Drugačija je priča. Ove sezone smo oborili sve moguće timske rekorde. Svaka pobeda u doigravanju je za ovu organizaciju veliki uspeh. Drugačija su očekivanja, teško da mogu i da poredim. Ova ekipa nije igrala u ovom sastavu plej-of. Pojedini igrači su igrali plej-of kao članovi drugih ekipa, ali nikada ovaj sastav".

Iako je Nju Orleans završio kao drugi na Zapadu, a Dalas kao sedmi, ne može se reći da su Hornetsi favoriti.

"Tek treba da vidimo dokle možemo. Imali smo doličan ligaški deo, vidi se da imamo potencijala i sada je sve na nama", završava svoje javljanje iz grada velikih džez i bluz umetnika, koji se još oporavlja od udara uragana "Katrina".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC