• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loše vijesti za Đorđa Armanija: Plej-of košarka sve dalje od "Foruma"!

Autor mondo.rs

Šesti poraz u posljednjih sedam mečeva ekipa Etorea Mesine zabilježila je poslije 45 minuta košarke u Kaunasu, u kom je ponovo impresivan bio Vladimir Micov. Nedovoljno za presjek crne serije...

 Evroliga Žalgiris - Olimpija Milano 105:97 Izvor: MN PRESS

Duel direktnih rivala u trci za osmom pozicijom, u kojoj je Himki prije toga napravio siguran korak unaprijed, završen je poslije 45 minuta "egal" košarke u Kaunasu.

Žalgirisu za šestu pobjedu u osam utakmica od onog "brejka" u Beogradu nije bila dovoljna prednost od deset poena na tri i po minuta prije kraja četvrte četvrtine, ali jeste jedna ubačena trojka rivala iz sedam pokušaja za pet minuta igre u produžetku: Žalgiris - Olimpija Milano 105:97, 91:91 (27:25, 26:19, 19:27, 14:6).

Možda će vas zanimati


Serhio Rodrigez razigrao se pri rezultatu 88:78, koji su Šarunasu Jasikevičijusu doneli Zek Lidaj trojkom i Edgaras Ulanovas dvojkom u vezanim napadima, što je oduševilo oko 10.000 navijača u "Zelenoj šumi". Bio je to poziv "Ćaću" da odgovori trojkom, pa zabilježi ukradenu loptu u narednom napadu za pet uzastopnih poena Kifera Sajksa i izjednačenje na 44 sekunde prije kraja.

Agoniju šampiona Litvanije zaustavio je Tomas Vokap poenima za vođstvo 91:89, koje je potrajalo samo desetak sekundi, jer je Rodrigez imao brz i konkretan odgovor šutem sa poludistance za hitan Jasikevičijusov tajm-aut.

Iz dvije nacrtane akcije iz auta, na 13, pa tri sekunde do kraja, Žalgiris je uspeo da "ostvari" samo izgubljenu loptu, koju je Vokapu "živu" iz ruku ukrao Vladimir Micov, ali bez dovoljno vremena potom da i poentira za preko potrebnu pobjedu posrnulom timu trenera Etorea Mesine.

Ipak, sastav iz Milana imao je novu šansu za to u produžetku, koji je promašajem za tri poena otvorio Micov, nastavio Rodrigez za dva loša pokušaja, a zatvorio Sajks četvrtom neuspješnom u nizu. Kada je Dru Kraford pogodio petu i posljednju za Olimpiju večeras, uveliko je bilo kasno.

Najdžel Hejs nije promašio nijedno od četiri slobodna bacanja u poslednjem minutu, tako da je vlasnik kluba Đorđo Armani dobio još jedan razlog za zabrinutost u finišu sezone koja je optimistično počela za Milaneze.

Nemanja Nedović (28) vratio se u sastav poslije preskočene utakmice sa Himkijem u prošlom kolu, koju su Rusi dobili u "Forumu" 69:78, ali nije uspio da nastavi seriju mečeva sa deset i više poena pre toga. Poslije 13 Bajernu, 11 Albi i 12 Barseloni, Nedović je ovog petka uveče postigao tri - bez pogotka iz igre (0/3).

Imao je i asistenciju i izgubljenu loptu.

Micov je nastavio da igra u impresivnoj formi i posle 16, 20, 10 i 15 poena u prethodna četiri kola, ovog puta ubacio 18, uz šut 4/8 za tri, sedam skokova i dvije asistencije.

Evroligaški veteran bio je jedan od trojice igrača sa 18 poena večeras, pored Rodrigeza (4/10 za tri, tri skoka, osam asistencija, tri ukradene, tri izgubljene lopte) i Kaleba Tarčevskog (6/7 za dva, tri skoka).

Olimpija je poslije šestog gostovanja ostala sa jednom pobedom u Kaunasu, ali ono što će više zabrinuti Mesinu je samo jedna pobjeda u posljednjih sedam kola Evrolige.

Deluje da Đorđo Armani ni ove sezone neće gledati četvrtfinale u "Mediolanumu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC