• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lebron skinuo čini, Juta na pola puta

Ekipe Klivlenda i Jute upisale su i drugu pobedu u prvoj rundi plej-ofa NBA lige i povele sa 2:0 u serijama protiv Vašingtona, odnosno Hjustona.

 NBA: Lebron skinuo čini, Juta na pola puta   Izvor: MONDO

Motivisana ekipa Klivlenda "pregazila" je Vašington u uvodnoj rundi plej-ofa (116:86) i povela u seriji sa 2:0. Kavsi su pred domaćom publikom u potpunosti nadriblali i nadskakali protivnika, u meču u kome je dominirao Lebron Džejms sa 30 poena.

"Ništa im nisam govorio. Lebron je bio taj koji je vodio glavnu reč. On je počeo da priča, ja sam se povukao, a momci su ga pratili u dobroj igri", izjavio je posle meča Majk Braun, trener Klivlenda.

Vizardsi su poklekli pred Kavalirsima i četvrti put ove sezone, dopustivši im da zabeleže najubedljiviju pobedu u plej-ofu u poslednjih 16 godina. Klivlend je u maju 1992. izrešetao mrežicu Bostona, ubacivši im 122 poena.

Uz odličnog Lebrona Džejmsa, koji je osim 30 poena, upisao i 12 asistencija i devet skokova, kod domaćina su se istakli i Zidrunas Ilgauskas sa 16 pogodaka i devet uhvaćenih lopti, kao i Voli Zerbijak, strelac 15 poena.

Najbolji u Vašingtonu bili su Keron Batler, Darius Songaila i Dešoun Stivenson sa po 12 pogodaka.

Vizardsi će prvu priliku da upotrebe malo svoje magije imati već u četvrtak, kada ih očekuje prvi od dva susreta u Vašingtonu.

Juta je takođe stigla do druge pobede u seriji, pošto je i drugi put na gostovanju u Hjustonu nadigrala domaće Rokitse sa 90:84.

Džezeri su ukupno osmim trijumfom u poslednjih deset duela protiv Hjustona stigli na korak od plasmana u drugu rundu plej-ofa, budući da se serija sada seli u Jutu.

Najefikasniji u redovima gostiju bili su Deron Vilijams sa 22 poena i pet asistencija, Memet Okur upisao je 16 pogodaka uz 16 skokova, a Karlos Buzer doprineo je pobedi sa 13 koševa.

U ekipi Hjustona briljantnu partiju prikazao je Trejsi Mekgrejdi (23 poena, 13 skokova, devet asistencija), a Bobi Džekson postigao je 18 pogodaka.

REZULTATI
Klivlend - Vašington 106:86 (Klivlend vodi 2:0 u seriji)
Juta - Hjuston 90: 84 (Juta vodi 2:0 u seriji)

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC