• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno neko i to da kaže: Sa Karmelom umesto Darka ne bismo uzeli prsten!

Autor mondo.rs

Skoro dve decenije kasnije, izbori sa ovog drafta i dalje izazivaju pažnju u NBA.

 NBA-liga-Darko-Milicic-Karmelo-Entoni-draft-2003.-godine-Ben-Valas-kosarkas-Detroit-Pistons Izvor: Guliver/Brian Bahr/Getty Images

Dve seniorske sezone u dresu Hemofarma ubedile su timove iz NBA lige da je Darko Miličić jedan od najvećih projekata u svetskoj košarci te davne 2003. godine. On je iz Vršca otišao u Ameriku, gde su ga Detroit Pistonsi izabrali na draftu.

Na jednom od najjačih draftova u istoriji NBA, Darko Miličić je bio drugi pik. Ispred njega Lebron Džejms, iza njega redom Karmelo Entoni, Kris Boš i Dvejn Vejd. Kakav tim!

Možda će vas zanimati

Darko je tri sezone bio član Pistonsa, a već u prvoj je osvojio šampionski prsten. Istina, njegova uloga nije bila velika, ali Karmelo Entoni, recimo, nikada nije stigao do tog rezultata.


Zato se često, čak i u poslednje vreme, poteže pitanje da li su u Detroitu pogrešili. Mnogi smatraju da bi mnogo bolje prošli da su uzeli Entonija, ali to mišljenje ne deli jedan od najbitnijih igrača iz te generacije.

Temperamentni Ben Valas, centar te šampionske ekipe, tvrdi da bi Karmelo Entoni, da je tada došao u ekipu, poremetio atmosferu!


''Da smo draftovali Karmela, iskreno, mislim da ne bismo osvojili prsten u NBA ligi. Entoni je odmah želeo da igra. Takva odluka bi imala potencijal da uništi hemiju u timu'', ističe bivši košarkaš.

Darko Miličić je nakon Detroita igrao za Orlando, Memfis, Nikse, Minesotu i Boston, ali nije uspeo da ostvari pun potencijal. Karmelo Entoni je tokom kariejre beležio daleko bolje brojke, bio prva zvezda timova, ali do velikih rezultata nije mogao. Nosio je dres Denvera, Niksa, Oklahome, Hjustona i trenutno je član Portlanda.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC