• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najbolja petorka Partizana po izboru partizanovaca!

Autor Mladen Šolak

Navijači su odabrali ovih pet crno-belih u idealni tim!

 Ovo je [najbolja] petorka Partizana po izboru partizanovaca! ABA liga Izvor: MN PRESS

Bio je ovo težak izbor.

U popularnoj anketi ABA lige ljubitelji košarke birali su članove idealnih ekipa "jadranskih" klubova. A, danas je na redu regionalni rekorder u broju titula - Partizan.

Možda će vas zanimati

Crno-beli dres nosio je niz asova koji su osvajali trofeje, bili lideri u statističkim kategorijama i doprineli da njihov klub bude najuspešniji od formiranja regionalnog takmičenja.

Navijači nisu imali lak zadatak, a odabrali su ovih pet igrača Partizana!

Plejmejker: Lester "Bo" Mekejleb

Bek: Bogdan Bogdanović

Krilo: Davis Bertans

Krilni centar: Jan Veseli

Centar: Nikola Peković

Izvor: MN PRESS

Bo Mekejleb (34) najkraće je igrao za Partizan od svih članova ovog sastava, jednu sezonu, ali je ostavio izuzetno dubok trag. Sa njim na "kecu" crno-beli su igrali Fajnal-for Evrolige 2010, a on je napustio Srbiju sa tri trofeja (ABA, KLS, Kup Koraća) i sa reputacijom jednog od najboljih plejmejkera kontinenta.

Bogdan Bogdanović (27) je sigurno jedan od dvojice članova ovog tima za koga su glasali svi navijači. U Partizan je došao 2010, procvetao posle 2012. nakon povratka Duška Vujoševića i dao presudan doprinos da crno-beli u te dve sezone osvoje titulu ABA lige (2013) i da produže dominaciju u Superligi. Iz Partizana je otišao u Fenerbahče kao afirmisana zvezda i "Rising star" Evrolige.

Davis Bertans (27) danas jedan od najboljih šutera NBA lige proveo je među crno-belima dve godine (2012-14), osvojio tri titule prvaka Srbije, ABA ligu, a nažalost boravak u klubu obeležila mu je i teška povreda kolena u junu 2013.

Jan Veseli (30) prošlosezonski MVP Evrolige takođe je bio deo tima koji je igrao na Fajnal-foru u Parizu. Među crno-bele došao je kao krilo Slovana, a otišao je pravo u NBA ligu, sa tri titule ABA lige, Superlige Srbije i tri Kupa Koraća. 

Nikola Peković (34) je uz Bogdanovića bio sigurni član ovog tima. Došao je među crno-bele 2005. posle dve godine u Atlasu, a napustio je Humsku 2008. kao najdominantniji centar Evrolige. Sa Partizanom je osvojio tri domaće titule, dve ABA lige i kupove Koraća. Od 2015. do 2017. bio je i predsednik kluba.

Podsetimo, MONDO je 2016. napravio i listu najboljih stranaca koji su igrali za Partizan.

ABA liga je počela da objavljuje rezultate ove ankete u petak, kada je saopštila idealni tim Crvene zvezde, ali i sastave FMP-a, Cibone, Budućnosti...

Da li je ovo idealan tim i po vašem izboru? Napišite u komentarima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC