• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Tripkovićevih devet trojki za pobedu Partizana

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu vršački Hemofarm sa 84:79 (28:21, 22:18, 17:15, 17:25) na derbi utakmici šestog kola Superlige Srbije.

 SL: Tripkovićevih devet trojki za pobedu Partizana Izvor: MONDO

Najzaslužniji za četvrtu pobedu crno-belih na isto toliko utakmica bio je Uroš Tripković, koji je postigao devet trojki i ukupno 29 poena. Tripković, koji je šest puta bio precizan van linije 6,25 metara u prvom poluvremenu, promašio je samo jedan od 10 šuteva za tri poena.

Novica Veličković dodao je 18 poena za Partizan, dok su u Hemofarmu, koji je u dosadašnjem toku sezone zabeležio tri pobede i tri poraza, najefikasniji bili Rol Maršal sa 22 i Milan Mačvan sa 13.

Partizan je skoro sve vreme kontrolisao utakmicu, a Hemofarm je do izjednačenja stigao samo jednom u prvom poluvremenu i još jednom u poslednjoj četvrtini. Vrščani su, ipak, u samom finišu uspeli da zaostatak smanje na samo poen razlike (79:80), ali je pobedu aktuelnom šampionu doneo Milton Palasio, koji je pogodio sva četiri slobodna bacanja.

"Hemofarm je jako ozbiljan tim i naš najozbiljniji rival u domaćoj ligi...Treba nam podrška publike, da nas nosi, kao što je bilo u Evroligi. Zaslužili smo pravi domaći teren", izjavio je posle utakmice Duško Vujošević.

Trener Partizana dodao je da nije bilo lako pobediti "tako jakog rivala" tri puta u sezoni.

"Inače ne volim kad se protiv jakih rivala brzo povede velikom razlikom, jer se uvek zna da će se vratiti u igru. Nismo kontrolisali igru svih 40 minuta, bilo je mnogo 'praznog hoda'", rekao je je Vujošević.

Večerašnji rivali putuju u četvrtak u Ljubljanu na završni turnir Jadranske lige. Branilac titule Partizan igra protiv Olimpije, a Hemofarm protiv Zadra.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić ocenio je da je njegov tim izgubio zbog slabije igre u odbrani.

"Partizan je zasluženo pobedio, jer je kontrolisao utakmicu tokom većeg dela. Šansu da razlika bude manja ili da možda pobedimo ispustili smo nekim naivnim odlukama u odbrani, gde smo primali lake poene", objasnio je Vukoičić.

"Prvi veliki problem predstavljao nam je sjajan šut Partizana za tri, a drugi odlična igra Tripkovića. U napadu smo odigrali kako treba, ali odbrana je bila slaba", rekao je Vukoičić.


REZULTATI 6. KOLA:

FMP - Borac 108:73
Partizan - Hemofarm 84:79

U sredu:
Lajons - Crvena zvezda (18.30h)
Vojvodina - Vizura (20h)

Tabela: FMP 4-1, Partizan 4-0, Hemofarm 3-3, Crvena zvezda 3-2, Vojvodina 3-2, Borac 1-5, Vizura 1-4, Lajons 1-3.


(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC