• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins poručio Dangubiću: Ja ne bih mogao za Partizan!

Autor Milutin Vujičić

"Želim mu da igra dobro i naravno da gubi od Zvezde", dodao je "Đenka".

 Carls-Dzenkins-poruka-Nemanja-Dangubic-prelazak-u-KK-Partizan Izvor: MN PRESS

Jedan od miljenika navijača Crvene zvezde, američki bek Čarls Dženkins, napustio je Beograd treći put u karijeri, a put ga je sada naveo u Atinu!

Posle sedam osvojenih trofeja na Malom Kalemegdanu neće promeniti klupske boje, pošto odlazi u Olimpijakos, a u intervjuu za "Večernje novosti" ističe da je došlo vreme za novi izazov u karijeri, dodajući da mu je prethodna sezona bila najlošija do sada...

Možda će vas zanimati

"Želeo sam da završimo sezonu na parketu, bilo tu u junu ili kad god. Nisam se mentalno 'odjavio' kada sam stigao kući. Uvek sam bio realan, bila mi je ovo jedan od najgorih sezona u karijeri, ali nisam imao nameru da odustanem. Što se promena trenera tiče, jasno je da nije bilo lako. Svaki od njih je imao svoju filozofiju, imao određeno mišljenje o igračima, bilo je čudno", kazao je Dženkins.

Kazao je da je Zvezda "na papiru" imala jedan od najboljih sastava, ali je nedostajala konstantnost.

"Atmosfera u svlačionici je stvarno bila dobra, iako to po rezultatima nije u nekim momentima izgledalo. Bilo je grešaka, počinjali smo mečeve sa velikim zaostatkom ili bismo ispuštali vođstvo. Ja se lično nisam osećao potpuno prijatno, nisam pronalazio pravi ritam niti sam bio u zoni komfora, mada sam uveren da bismo u plej-ofu imali priliku da se iskupimo za sve, u doigravanju je uvek sve otvoreno".

Izvor: MN PRESS

TWITTER?

"Ne dolazim kao superstar, nego kao deo slagalice da bi igrači poput Papanikolaua i Spanulisa imali više vremena za odmor i za korišćenje svojih najvećih oružja. Uz to, isključio sam društvene mreže, kako ne bih gubio vreme na čitanje raznih kometnara, fokus je samo na terenu i na mom poslu".

Dženkinsa je u Olimpijakos "povukao" Jorgos Barcokas, kod koga je igrao i u Himkiju, a priznaje da se najbolje u Zvezdi osećao u mandatu Dejana Radonjića kada je imao jasnu ulogu, posebno kada je u pitanju defanziva...

"Vratio sam se da probam da osvojim 10 trofeja, hteo sam da nastavim tamo gde smo stali, ali nisam računao na to da nema Radonjića, da ekipa nije ista, da me treneri ne poznaju tako dobro kao ranije, uz sve to nisam prikazivao tako dobre partije. Shvatio sam da je vreme za promene", objasnio je Dženkins i rekao da nigde neće osetiti takvu povezanost sa navijačima kao u Beogradu.

Tokom prethodnih godina iskusio je i šta je "večiti" derbi, kakvo rivalstvo imaju Zvezda i Partizan, a ističe da za razliku od njegovog bivšeg saigrača Dangubića - on ne bi obukao crno-belo.

Izvor: MN PRESS

"Mogu da razumem navijače, rivalstvo je veliko i ja ne bih mogao da igram za njih. Međutim, nije on izabrao Partizan ispred Zvezde. U ovakvoj situaciji sa virusom korona i sa svim što de dešava možda nije imao mnogo opcija. Kao košarkaš želite da igrate i da zaradite novac za sebe i porodicu, uvek sam stavljao na prvo mesto porodicu. Danga mi je prijatelj, kada sam se mučio tokom sezone bio je uz mene, podržavao me je. Želim mu da igra dobro i naravno da gubi od Zvezde", poručio je Dženkins koji je istakao da mu je želja da u karijeri osvoji Evroligu.

Američki košarkaš je rekao da je za njega najbolji meč u crveno-belom bio protiv CSKA u Beogradu, mada bi mnogi navijači rekli Budiveljnik...

"Pobedili smo, imao sam šest ukradenih lopti. Sećam se, na dan tog meča je Nelson došao kod mene na nekoliko dana. Vratio sam se sa treninga i Demarkus je bio veoma zainteresovan za tu utakmicu. Davao mi je detaljne savete, objasnio mi dosta stvari, pomogao mi da 'čitam' igru još bolje. Čuvao sam Teodosića, najboljeg asistenta, Kuzmić je bio perfektan u odbrani, Simonović takođe, zbog nas se nisu osećali komforno, tako da mi je to omiljena utakmica", zaključio je "Đenka".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC