• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA ima dobre vijesti: Publika u hali? Može!

Autor Dušan Ninković

Šta sve može današnja tehnologija...

 NBA - Virtuelna publika u NBA halama Izvor: Guliver, Ethan Miller/Getty Images North America

Naravno da smo očekivali da će nas NBA u posljednjem trenutku, nekoliko dana pred nastavak sezone, iznenaditi nečim potpuno novim.

E, ovo iznenađenje će biti baš krupno. Navijači će, na do sada neviđen način, moći da prisustvuju utakmicama u ''balonu''.

Možda će vas zanimati

 Tehnologija koju je NBA obezbijedila u saradnji sa kompanijom Majkrosoft, a koja nosi naziv ''Together Mode'', omogućava virtuelno prisustvo navijača u hali.

Njih će, po dosadašnjim najavama, biti po 300 na svakom meču. Pored samog prisustva mečevima, oni će moći da komuniciraju sa ostalim gledaocima, da komentarišu poteze najboljih svjetskih košarkaša i da na neobičan način uživaju u igri.

Ne samo to, i NBA igrači koji su na parketu će moći da čuju njih, odnosno njihovo navijanje.

Navijači na tribinama će biti podijeljeni u navijačke timove, odnosno u grupe kojima će ''komandovati'' neko iz Majkrosoft tima. Ta osoba će biti zadužena da sankcioniše svaki vid neželjenog ponašanja u toku mečeva.

''Ovo je prvo iskustvo koje NBA i Majkrosoft zajedno kreiraju i ono će omogućiti navijačima da uživaju kao da su u hali, a da ne napuštaju udobnost svog doma. Oni koji budu meč gledati preko televizije, osjetiće i atmosferu koju prave ovi gledaoci'', rekao je jedan od šefova Majkrosofta.

Predstojeći mečevi u NBA će biti pokriveni dodatnim brojem kamera, kako bi svi oni koji košarku prate preko malih ekrana imali dodatne mogućnosti za gledanje snimaka.

Vlasnik prava za naš region je Arena sport, koja je obezbijedila čak 38 prenosa u ligaškom dijelu sezone. Spremite se, krećemo u noći između četvrtka i petka, prvo utakmicom Juta - Nju Orleans, a kasnije i gradskim derbijem Los Anđelesa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC