• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ultimatum devet klubova: Sve da znamo za pet dana ili samoorganizacija!

Autor mondo.ba

Klubovi traže da u najkraćem mogućem roku sve bude poznato po pitanju takmičenja u Ligi BiH

 košarka klubovi ultimatum sve da znamo za pet dana ili samoorganizacija Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

Predstojećeg vikenda počinje avgust, a još uvijek nije poznato u kakvom formatu će se igrati košarkaška liga BiH, odnosno kada će početi.

Stvari su, naime, počele da se komplikuju kada je ozvaničeno da će Igokea, osim ABA lige, učestvovati u FIBA takmičenjima (kvalifikacije za Ligu šampiona), zbog čega je klub iz Aleksandrovca tražio od krovnog saveza da ne igra prvi dio Lige BiH, već da se u takmičenje uključi kasnije, u zavisnosti od formata takmičenja.

Nije to "sjelo" klubovima iz BiH koji učestvuju u ABA 2 ligi, Širokom Brijegu, Slobodi i Sparsu, koji su takođe tražili da budu oslobođeni igranja prvog dijela prvenstva (a kasnije i zaprijetili po principu "ili svi ili niko"), čime bi prvi dio šampionata bio "okrnjen", što je zasmetalo klubovima koji su ostali u takmičenju, a koji su zaprijetili "preispitivanjem odluke po pitanju nastupa u takvom šampionatu".

Možda će vas zanimati

Nova epizoda bh. košarkaške sapunice stigla je danas, kada je, prenose federalni mediji, devet klubova koji bi trebalo da nastupe u Ligi BiH (Mladost, Leotar, Bratunac, Čapljina, Bosna Rojal, Promo, Kakanj, Zrinjski i OKK Borac) poslalo dopis krovnom savezu, u kojem je jasno definisan ultimatum – ili datum i raspored za pet dana, ili samovoljna samoorganizacija!

Saopštenje klubova vam prenosimo u cjelosti.

"Poštovani, još jednom vam se obraćamo sa zahtjevom da ne urušavate Premijer ligu BiH nego da radite svoj posao jer je stanje u kakvom držite klubove nenormalno. Ako vam to nešto znači, moramo vas podsjetiti da ne postoji liga u Evropi a vjerovatno ni u svijetu da klubovi koji čine tu ligu mole Košarkaški savez da odredi sastav i sistem takmičenja i da ga javno objavi makar 60 dana prije nego što ona treba da počne.

Naši klubovi uz nadljudske napore u doba kada se cijeli svijet se suočava sa krizom sastavljaju rostere za igranje prvenstva a da ne znaju ni koliko ekipa učestvuje u ligi ni kada liga počinje. Svako ko je radio u sportu zna kakvi su to problemi, izuzev ljudi iz KS BIH koji izgleda da to ne znaju!

Ponovićemo još jednom da javnost BIH zna da je košarka u BIH talac 'manjine klubova' koji ne žele da igraju Ligu BIH nego žele da igraju drugi rang takmičenja privatne lige, a u javnosti se predstavljaju kao veliki zagovornici zajedničke Lige BIH.

Klubovi potpisnici ovog dopisa ostavljaju rok organima KS BiH da u roku od pet dana objave, u skladu sa voljom ogromne većine klubova kao i javnosti BiH, datum početka Lige BiH kao i raspored takmičenja. U protivnom ako KS BiH i dalje bude ignorisao volju ogromne većine klubova, naši klubovi će krenuti putem samoorganizovanja a na KS BiH je odgovornost za nastale posljedice po košarku u BiH", saopštili su predstavnici devet klubova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC