• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treba biti pametan": Navijači hoće fotografije, ali košarkaši Zvezde moraju da budu oprezni

Autor Mladen Šolak

"Vrlo smo discipllinovani kada su u pitanju mere i sve što propisuje zdravstvo", kaže trener crveno-belih u prvoj poruci sa Kopaonika.

 Navijači i košarkaši Crvene zvezde forografije treba biti pametan Izvor: YouTube/ KK Crvena zvezda mts

Dva meseca od promocije na Malom Kalemegdanu, Saša Obradović okupio je ove nedelje košarkaše Crvene zvezde i sa njima otišao na pripreme na Kopaonik.

Na planini na kojoj je sa reprezentacijom "kovao" zlatne medalje, šef struke crveno-belih sada vodi ekipu koja se i dalje upoznaje, paralelno vodeći računa zbog rizika od virusa korona.

Možda će vas zanimati

"Svi su jedva čekali da počne da se igra posle višemesečne pauze. Treba biti pametan i dobro osmisliti period, jer je rizik od povreda malo veći. Najvažnije je da smo se sastali, da smo počeli sa treninzima, sa upoznavanjem, sa pravljenjem dobre hemije", izjavio je on za klupski sajt.

Obradović je zadovoljan onim što vidi na početku.

"Prvi utisci su dobri, igrači su prilično spremni i to je mnogo važno. Ovaj prvi deo sad i koristimo za bazične pripreme u kombinaciji sa tehničko-taktičkom pripremom. Prva faza će sigurno biti umerenija nego inače, jer treba da vodimo računa o zdravlju igrača".

S obzirom na to da crveno-beli nisu jedini gosti hotela, svakodnevno ih okružuju navijači koji mole za fotografisanje, a to ponekad dovodi i do nezgodnih situacija za sportiste.

"Vrlo smo disciplinovani što se tiče mera i onoga što propisuje zdravstvo, iako u ovom hotelu ponekad nije lako ne slikati se ili odbijati nekoga, ali prihvatili smo to kao deo mera koje moramo da poštujemo".

Izvor: MN PRESS

"Što se tiče samog tima, ponavljam da su igrači došli motivisani, znaju ciljeve, očekivanja i imaju dobar motiv da se dokažu. To me raduje", rekao je Obradović.

On je naglasio da je pri sastavu ekipe birao "dobre karaktere" i da je to važan deo posla koji predstoji.

"Osim fizičkih priprema koje su preduslov za igranje u kontinuitetu, mnogo je važno da se stvori ta neophodna hemija između igrača, novajlija. Igrači koji se poznaju, stariji, moraju da prihvate nove igrače, nove Amerikance... Oni bi takođe trebalo isto da se socijalizuju sa svojim sunarodnicima. I izborom dobrih karaktera, jer to jeste sigurno, dobar deo posla je urađen. Sada je pred nama dosta važan period, kao što je važno i da se ostane zdrav, jer je pred nama period od 17 dana", rekao je Obradović.ž

U skladu sa ranijom najavom, Zvezda će posle bazičnih priprema od 13. do 18. septembra igrati na jakom evroligaškom turniru u Antalij, gde će učestvovati i Efes, Fenerbahče i Himki, kao i Galatasaraj, Turk Telekom, Tofaš i Karšijaka.

Početak takmičarske 2020/21 u ABA ligi odložen je za prvi vikend u oktobru, dok će evroligaška godina početi 1. oktobra, kada će Zvezda gostovati Fenerbahčeu Igora Kokoškova.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC