• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaši Zvezde ne vole jutra zbog njega: Saša Obradović ga je doveo, a sada ga i oni upoznaju

Autor Mladen Šolak

Zajedno sa novim šefom struke, u klub je stigao i njegov stručnjak za kondiciju, koji košarkašima otežava prepodneva na Kopaoniku.

 Kondicioni-trener-Crvene-zvezde-Dusko-Markovic Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde od ove nedelje rade na Kopaoniku pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Saše Obradovića i njegovog pomoćnika, kondicionog trenera Duška Markovića.

Posle dugog perioda van terena i utakmica, fizički aspekt priprema je izuzetno bitan, a Obradović sa saradncima ulaže veliki trud da ekipa na pravi način iskoristi svaki dan na "Kopu".

Možda će vas zanimati

Duško Marković je u razgovoru za klupski sajt govorio o planu rada.

"Okupili smo se u nekom jako specifičnom trenutku za sve, naročito za sport, jer su ovo okolnosti na koje niko nije navikao. Imam puno nepoznanica, sa time moramo da živimo i da pronalazimo rešenja. Ono što je najvažnije, i što je bio obavezni prvi korak, je striktno poštovanje kovid protokola i preporuke Evrolige i ABA lige. Obavili smo sve testove na kovid-19, svi smo negativni, dozvoljeno nam je da radimo, i da budemo u grupi koja zajedno funkcioniše. Nakon toga obavili smo sve ostale neophodne testove kako bi smo dobili pravu sliku stanja naših igrača. Jako smo zadovoljni tim rezultatima, imajući u vidu kolika je bila pauza, kao i da smo imali dvojicu igrača koji su igrali duže do kraja juna, a svi ostali su bili na neplaniranoj pauzi od skoro 6 meseci. Momci su radili, ali to nije kao kada postoji organizovana aktivnost

Za početak rada, ekipa se uvodi u zahtevnije treninge, korak po korak.

"Napravili smo naš protokol i plan priprema, uzeli smo faktore u obzir kako bi bili precizniji, u obimu intenziteta, u obimu opterećenja, kako bi sve to prošlo najbezbolnije i najsigurnije za igrače.
Zbog toga smo se odlučili u prvoj nedelji apsolutno ne bude kontakta i 'tejp' treninga. Pokušavamo čitavu ekipu da dovedemo do tog nivoa, da oni mogu da istrpe kontakt, jače sile, zaustavljanje, što u principu ne bi moralo da se radi da su drugačije okolnosti. Uglavnom su sa mnom pre podne, to je onaj deo koji i ne vole previše. Cilj je da polako podižemo nivo fizičke pripremljenosti do nekog nivoa kada bi mogli da se uključimo u normalan proces rada sledeće nedelje. U drugoj nedelji nastavljam sa mojim radom i pojačanjem fizičkih karakteristika , ali se to polako 'preliva' na košarku koja da tako kažem uzima svoj deo 'kolača' u sve većoj meri".

Novi trener crveno-belih uveren je da će ekipa biti spremna za početak sezone:

"Uveren sam da  čemo za ovih 17 dana uspeti da sprovedemo program u celini kako bi od septembra mogli nesmetano da krenemo sa trening utakmicama i sa svim aktivnostima u punoj meri i snazi. Momci su dobri, dobro rade, ima ih dosta koji se znaju od ranije. Očekujemo dobar rad, i dobre rezultate našeg rada,  očekujem njihov napredak i spremamo se za sve izazove koji nas očekuju", rekao je trener crveno-belih.

Duško Marković
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC