• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ne igramo za novac!

Trud koji smo uložili tokom sezone dobio smisao, kaže Dule Vujošević. Igrači Partizana ne igraju košarku zbog novca, već zbog potrebe da pobedjuju.

 Vujošević: Ne igramo za novac!  Izvor: MONDO

Čudna je ta glad za pobedama... U trenutku kada je tim odigrao 60 utakmica, a najvažnije borbe u domaćem prvenstvu za titulu i Evroligu uveliko počele, Duško Vujošević doputovao je u Ljubljanu rešen da osvoji takmičenje, koje (bez loše namere) ipak predstavlja stvar prestiža za crno-bele.

I, tako će biti dok NLB liga ne obezbedi pravo prolaza u Evroligu za srpske timove. Nema ljutnje.

Ipak, to nije sprečilo suverenog lidera u sakupljanju takozvanih "bodova" za dobijanje trogodišnjeg ugovora sa Evroligom 2009. godine da zapne iz sve snage i osvoji trofej na terenu direktnog rivala.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je osvajanjem titule šampiona Jadranske lige sav trud koji je njegov tim uložio tokom sezone dobio smisao.

"Imali smo veoma napornu sezonu, mnogo teških utakmica. Na početku plej-ofa igrali smo sa Cibonom, koja po kvalitetu zaslužuje bolji plasman od osmog mesta. U polufinalu smo igrali sa domaćom Olimpijom, koja je imala veliku podršku sa tribina, pa sam se u jednom trenutku osetio kao da sam u Leskovcu. Sav taj trud je sada dobio smisao zbog čega sam vrlo srećan", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Trener nije propustio priliku da pohvali igrače.

"Želim da naglasim da su igrači Partizana pokazali koliki su profesionalci, da ne igraju zbog novca, već zbog potrebe da dobijaju utakmice", istakao je Vujošević.

Za trenera Hemofarma Vladu Vukoičića plasman u finale je uspeh, ali igra u finalu predstavlja veliko razočaranje.

"Vrlo mi je žao što nismo pokazali šta znamo. Prvi i osnovni razlog lagane pobede Partizana je njihova odlična odbrana, a drugi naše neiskustvo. Mi smo mlad tim, dok Partizan svojim mentalnim stavom uspeva da prevazilazi fizičke napore i istrošenost", rezimirao je Vukoičić.

Ni mladom kapitenu Vrščana, Stefanu Markoviću, nije bilo previše do priče.

"Lagana pobeda Partizana, kakva je bila i u finalu Kupa Srbije. Zaista ne znam uzrok ovako slabe igre mog tima", rekao je Marković.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC