• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić preuzeo odgovornost za poraz od Mege, Jovanović čestitao Igokei na plasmanu u FIBA Ligu šampiona

Autor mondo.ba

Trener Igokee Dragan Bajić preuzeo je na sebe svu krivicu za ubjedljiv poraz na startu nove sezone ABA lige od Mege.

 Igokea - Mega 62:84 , izjave Dragan Bajić, Vlada Jovanović Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

"Igosi" su bili konkurentni mladom timu Mege samo u prvoj četvrtini, da bi u nastavku izabranici Vlade Jovanovića stigli do ubjedljive pobjede sa 22 koša razlike - 62:84 (21:22, 15:26, 14:21, 12:15).

Možda će vas zanimati

Bajić je na konferenciji za štampu u Laktašima najprije čestitao ekipi iz Beograda na više nego zasluženoj pobjedi.

"Moram da preuzmem odgovornost za ovaj poraz jer sam uočio da tokom cijele sedmice nismo bili energijom i glavama prisutni na ovom meču. A sve zbog posla koji smo uradili u Bugarskoj. Iscrpljenost i fizička i psihološka, doprinijela je da večeras ne budemo glavama prisutni protiv Mege. Prva četvrtina je bila tu negdje, a poslije smo izgubili na samopouzdanju i odbrambeno i napadački...Takoreći, niko nije smio da pogleda koš, teška situacija, izgubljene lopte...Mega je ušla ozbiljno, bili su rastrčani, odmorniji od nas i odigrali na najbolji mogući način", rekao je Bajić.

Priznao je samokritično da je zbog istorijskog plasmana u FIBA Ligu šampiona dozvolio opuštanje...

"Mogao sam možda protekle sedmice da reagujem, da trgnem nekako tim, zbog cijele situacije kroz koju smo prošli...Zbog svega što su iznijeli u Bugarskoj, gdje su pobijedili dva kvalitetna protivnika, možda i bolje od nas u ovom trenutku, pa onda nisam htio da dižem preveliku tenziju iako sam pokušavao na neke druge načine da ih trgnem. Sada sam im u svlačionici rekao da moramo biti tim, da iz ovog iziđemo jaki i od ponedjeljka potpuno drugim metodima se vratimo u ritam ako želimo da se iskupimo za ovaj poraz u narednom periodu".

Bajić je još jednom ponovio da je kriv za poraz.

"Zato ponavljam da preuzimam odgovornost jer su momci dobri, s dobrim karakterima, a ja poslije Bugarske nisam uspio da ih vratim u neki normalan kolosijek. Ovo nam je generalno opomena za nastavak sezone", naglasio je strateg Igokee.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Njegov kolega sa klupe Mege Vlada Jovanović istakao je najprije da je srećan što se košarka uopšte igra poslije šest, sedam mjeseci pauze izazvane pandemijom korona virusa.

"Zadovoljan sam što smo dobili priliku da iziđemo na teren i odmjerimo snage u Jadranskoj ligi. Pribojavali smo se meča jer smo posljednji put igrali još u martu, za razliku od Igokee, koja je odigrala dvije oficijelne utakmice. Zato smo se ozbiljno pripremili za rivala, koji pretenduje na visok plasman u FIBA Ligi šampiona, ali i u ABA ligi. Večeras smo odigrali dobru utakmicu, uspjeli smo u prvoj četvrtini da uspostavimo dobar napad, donekle smo se spremili za njihov ofanzivni skok, koji potenciraju iz meča u meč. Nešto što me raduje je broj asistencija i broj skokova, što znači da je ekipa imala radni mentalitet - 41 skok, kao i nesebičnost u asistenciji, što može, na neki način da me zadovolji", istakao je Jovanović.

Na kraju, iskoristio je priliku da ekipi iz Laktaša čestita na istorijskom uspjehu.

"Čestitao bih Igokei na plasmanu u Ligu šampiona i mojim momcima na jednoj dobroj utakmici", zaključio je trener beogradskog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC