• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je duhovni vođa Partizana: Zagorac pričao o Novici i Šćepanoviću, crno-belima nije bilo prijatno

Autor Nebojša Marković

Košarkaš Partizana sumira utiske posle starta sezone.

 Rade-Zagorac-izjava-Novica-Velickovic-duhovni-vodja-Partizana-Vlado-Scepanovic-nije-lako-Venecija. Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana nisu najbolje započeli novu sezonu, posle poraza od Huventusa u Badaloni i Borca u Hali sportova, ali je trijumf nad Venecijom popravio utisak.

Skor crno-belih u Evrokupu je sada 1-1, a Rade Zagorac kaže da je zadovoljan kako je Partizan izgledao protiv italijanskog tima.

Možda će vas zanimati

Košarkaš Partizana sabira utiske.

"Definitivno su nam na prethodne dve utakmice nedostajali energija i jedinstvo, dve komponente koje su nas krasile prethodne sezone", priča Rade Zagorac za "24sedam".

"Posle tih poraza dobili smo jasan znak da moramo da odreagujemo, da neke stvari moraju da se menjaju. Zapravo i snaga se pokazuje baš u tim nezahvalnim situacijama, kada je potrebno preuzeti odgovornost i promeniti put kojim ste krenuli. Nezgodno je kad ekipa koja je pretedent na najviši plasman tako otvori sezonu, nije nam bilo prijatno. Ali važno je da smo prepoznali situaciju i dobro odreagovali", objašnjava Zagorac.

U odnosu na prošlu sezonu, promena je na mestu trenera, a tadašnji pomoćnik Vlado Šćepanović, sada je glavni trener.

"Poznajemo ga već značajan vremenski period, zna kako mi funkcionišemo, a veoma je bitno i što poznaje mentalitet vodećih igrača. Naravno da je i za njega specifičan početak, svi znamo da je teško biti trener u Partizanu. Zapravo, nijedan posao u kome ne zavisite samo od sebe, ne može da bude lak. Sigurno da je na njemu sada mnogo veća odgovornost, nego što je to slučaj kada je bio pomoćnik. Treba mu dati kredit, da se privikne, da prođe neko vreme… Verujem da će sve to izgledati kako treba."

Zagorac kaže da uživa u ulozi koju ima u crno-belom taboru.

"Sigurno da je kompleksna i ne odnosi se samo na matematički učinak. Naravno, ne govorim ovo kao alibi. Ali na meni je da uz Novicu Veličkovića, koji je duhovni vođa ovog tima, ostale igrače konstantno motivišem i bodrim. Za mene to nije težak zadatak. Uvek imate ljude koji vode i vuku, i oni koji to dobro prate."

Zagorac je ujedno i zamenik kapitena, pa je on glavni lider ekipe kada je Veličković van tima, kao što je bio slučaj protiv Venecije.

"Lep je to osećaj. Imam njega kao jednog sjajnog mentora, godinama u Partizanu daje najbolji primer kako sve to treba da se radi. On je kapiten, a ja sam tu da učim od njega i da ga odmenim kada ne igra", zaključuje Rade Zagorac.

(MONDO/24sedam)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC