• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Hornetsi pokorili Dalas posle 10 godina

U petoj utakmici serije, drugoj uzastopnoj u Teksasu, Dalas - Nju Orleans 84:97!

 NBA: Hornetsi pokorili Dalas posle 10 godina Izvor: MONDO

Kakav trenutak da se prekine crna serija! Hornetsi, kao Šarlot, potom Nju Orleans, nisu slavili u Dalasu od 1998. godine. Sve do 27. aprila ove godine, kada su poveli sa 3:1 u seriji prvog kola NBA plej-ofa...

U petoj utakmici serije, drugoj uzastopnoj u Teksasu, Dalas - Nju Orleans 84:97!

Kris Pol (16 p, 8 as, 7 sk), Dejvid Vest (24 p, 9 sk), Predrag Stojaković (19 p, 5 sk) i ostali o'ladili su uzavreli Dalas još sredinom poslednje četvrtine, tako da su mirno, sa klupe, mogli da gledaju kako policija udaljava temperamentnog vlasnika Mevsa Marka Kjubana od sudijske trojke.

Serija se sada seli u Nju Orleans, gde će Hornetsi pokušati da obezbede da se minimum pre novembra ove godine i starta nove sezone, ne pojavljuju ponovo u Dalasu. Ukoliko im to pođe za rukom, naneće ambicioznim Mevsima drugu uzastopnu eliminaciju u prvom kolu plej-ofa.

Finiks je uspeo pred svojim navijačima da izbegne blamažu, bez obzira što se u prvom kolu sreo sa aktuelnim šampionom San Antoniom. U četvrtom meču, Sansi su zabeležili prvu pobedu - 105:86.

Da ne bude "čišćenja" pobrinuo se, više od ostalih, rezervista Radža Bel sa 27 poena. Na to Sparsi svakako nisu računali...

Ipak, teško da ih je taj poraz previše potresao. I oni će na svom terenu imati "zicer" za plasman u drugu rundu, gde će se najverovatnije sresti sa Nju Orleans Hornetsima.

Jedina serija u kojoj je posle četiri meča nerešeno je ona između Filadelfije i Detroita. Pistonsi su uzvratili brejkom u Filadelfiji i sada je 2:2.

Rezultat je bio 84:93, uz 23 poena Tejšona Prinsa.

Da bi, kao drugi tim Istoka, pobedili ekipu koja je sa negativnim skorom pobeda i poraza ušla u plej-of, Pistonsi će morati bar još jednom da doputuju u Filadelfija.

Peti meč igra se u Detroitu, a šesti opet u Filadelfiji. Teško da je bilo ko na Oburn Hilsu planirao tri puta da ide u grad protivnika još u prvom kolu plej-ofa...

Tu sudbinu izbegli su igrači Klivlenda. Trojkom 5,4 sekundi pre kraja meča, Kavsi su dobili meč u prestonici SAD sa 100:97 protiv Vašington Vizardsa.

Odlučujući koš nije postigao Lebron Džejms. On je, pored 34 poena, 12 skokova i sedam asistencija, dozvolio da ga rivali isprovociraju na kraju, čak je zaradio i nesportsku ličnu grešku...

Igrom slučaja, lopta je u poslednjem napadu stigla do Dalontea Vesta, koji je "tresnuo po nervima" domaće navijače. Trojka za pobedu i, verovatno, plasman u drugo kolo Istoka, gde Kavalirse čeka bolji iz duela Boston - Atlanta.

ISTOK

(5) Vašington - (4) Klivlend 97:100, 1:3 u seriji
/Džejmison 23, 11 sk - Džejms 34, 12 sk, 7 as/

(7) Filadelfija - (2) Detroit 84:93, 2:2 u seriji
/Jang 15 - Prins 23/

ZAPAD

(6) Finiks - (3) San Antonio 105:86, 1:3 u seriji
/Bel 27 - Parker 18/

(7) Dalas - (2) Nju Orleans 84:97, 1:3 u seriji
/Novicki 22, 13 sk - Vest 24, 9 sk/

U NOĆI IZMEĐU PONEDELJKA I UTORKA:

Orlando - Toronto, 3:1 u seriji

Atlanta - Boston, 1:2 u seriji

Denver - L. A. Lejkers, 0:3 u seriji

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC